Kalle & Stefan – Dansant musik från Skaraborg

9 apr

Duon Kalle och Stefan består av två dansbandsrävar som har lång erfarenhet av detta med dansband. Det är Henry ”Kalle” Nilsson som spelar klaviatur, dragspel och svarar för en del av sången. Sen har vi Stefan Borg som sjunger och spelar gitarr. De har tidigare spelat i band som Lucky Five, Göran Lindbergs, Säves, Paul Sahlins orkester, Rios och Roger Lindbloms för att nämna några band. Bandet far land och rike runt och spelar mestadels på pro och trivseldanser där de är mycket populära med sin musik. På skivfronten har det blivit två fullproduktioner och några singlar.

Bandets första platta innehåller en mix av nya och gamla godingar. Plattan inleds med ”Ut på vägarna igen” skriven av Thomas Ledin som följs upp av ”Har jag sagt till dig idag” av Hasse Andersson. ”En sång om kärlek med fin text av Monica Forsberg”, ”Klappar ditt hjärta bara för mig” av Hans Rytterström, ”Om jag faller, faller jag för dig” av Stephan Berg, ”Du läser mellan raderna Carina” av Elisabeth Lord och Tommy Gunnarsson och ”Säg ingenting” av Anders Larsson och Ulf Georgsson är andra trevliga spår på skivan. Som ni ser är det flera ur Sveriges låtskrivarelit som ha med alster på skivan. Alltsammans är mycket dansant. Stefan och Henry delar på sången vilket ger variation. Med på skivan finns även två ”instrumentalare. Det är Kalle som tar på sig bälgaspelet och bjuder på ”Regniga natt” och ”Röda Sandens dal”.

Bandets senaste platta heter kort och gott ”Tvåan”. Även denna platta innehåller likt första plattan en blandning mellan nytt och gammalt. Plattan inleds med en svängig sak. ”Det finns igen som jag älskat” av Calle Kindbom och Carl Lösnitz. Den följs av en riktig personlig favorit. ”Österäng” av Johan Fransson. En låt som många band spelat in som jag tycker Kalle & Stefan gör rättvisa. ”Då visste jag inte ditt namn” av Elisabeth Lord och Tommy Gunnarsson, ”Den tid vi behöver” av Niklas Eriksson, Ulf Georgsson, ”En natt i november” av trion Henrik Sethsson, Thomas G:son och Thomas Berglund är några av plattans fjorton spår. Precis som på deras debutplatta har de tagit med två instrumentala låtar som på denna platta representeras av ”Höstguld” och ”Unders ekars djupa grönska”.

På det stora hela är detta småtrevlig dansant musik för den som gillar att dansa. Vill du komma i kontakt med bandet eller läsa mer om dem kan man besöka deras facebooksida

Publicerad: 2020-04-09 00:06:40

admin