Kalle & Stefan premiärspelade i Degerfors

2 jul

Det var en av de där sommarkvällarna i Degerfors när folkets skratt och danssteg ekade genom parken. På scenen stod Kalle & Stefan, en duo bestående av två dansbandsveteraner med gedigen erfarenhet och en uppsjö av låtar i sin repertoar. Med Henry ”Kalle” Nilsson på klaviatur och dragspel, och Stefan Borg på gitarr och sång, var kvällen satt för att bli en härlig upplevelse för alla dansentusiaster.

Duo Kalle & Stefan har en lång och imponerande karriär bakom sig. De har spelat i band som Lucky Five, Göran Lindbergs, Säves, Paul Sahlins orkester, Rios och Roger Lindbloms för att nämna några. Deras erfarenhet och professionalism märktes tydligt när de intog scenen och började spela.

Kvällen började med en rad dansanta låtar som fick publiken att snabbt fylla dansgolvet. Det var tydligt att Kalle & Stefan rotat en del i Matz Bladhs repertoar. Det var ingen som klagade på det, tvärtom, de välkända melodierna blandades skickligt med andra populära hits och publiken verkade gilla det de hörde.

Med ungefär 120 spelkvällar per år är Kalle & Stefan inga nybörjare på scenen. Det var dock första gången jag fick chansen att uppleva dem live. Att få höra ett nytt band och inte veta exakt vilka låtar som kommer att spelas tillförde en spännande dimension till kvällen.

Tack grabbar för en kväll i dansens tecken.

Publicerad: 2024-07-02 11:16:30

admin