Klas Johnssons sprider dansglädje

28 nov

Får jag lov att presentera Klas Johnssons. En duo som är ute och förgyller diverse danskvällar och andra evenemang där folk vill ha trevlig musik.
Klas utgår från Boamåla mellan Tingsryd och Emmaboda. Närmaste samhälle är Rävemåla.

Att Klas är en multiinstrumentalist råder det inget tvivel om. Han spelar gitarr, synt, steelguitar, saxofon, dragspel, elbas och trummor. Klas har spelat in ett album bestående av tretton minst sagt varierande spår.

Bland låtarna finner man låtar som ”Kärleken förde oss samman” av Ulf Lundell som inleder plattan som inleder plattan. ”När gässen återvänder” av Michael Saxell, ”Kan du hålla de orden” skriven av Mats Larsson och Åsa Karlström. ”När countryn kom till Skåne av Skriven av Stefan Brunzell”, Tony Johansson och Ulf Georgsson och ”Har jag sagt till dig idag” av Hasse Andersson för att nämna några spår.

Skivan är inspelad i Emmy studio i Kristianstad hos duktiga Jörgen Andersson som står bakom många bra dansbandsproduktioner. En snygg produktion som är trevlig att lyssna på

Att Klas är en duktig instrumentalist visar han prov på i bland annat Jailbird Singers ”Där björkarna susa” (steelguitar), The Shadows ”Apache” och ”Amazing Grace” (saxofon)

Det är en härlig mix på skivan mellan bugg, foxtrotlåtar och även lite Kultis. Klas har valt att med sitt dragspel bjuda på en härlig shottisversion av ”Sommarkväll i Dalom” av Karl-Ivar Pettersson och Thore Skogman. Och visst spritter det i benen är man hör det rätta shottissvänget.

Vill man uppleva Klas Johnssons duo live kan man den 4 december bege sig till Rällapaviljongen på Öland. På nyårsafton spelar de upp till dans på Fredensborgs Herrgård i Vimmerby.

Publicerad: 2021-11-28 23:18:19

admin