Klockargårdens Handelsträdgård firade 40 år

16 maj

klockardag0501

I lördags for jag ner till Klockargårdens handelsträdgård som ligger i Visnum 2½ mil söder om Kristinehamn. Klockargådens Handelsträdgård är ett familjeföretag som ligger beläget vid Visnums Kyrka ca 2 mil söder om Kristinehamn i Värmland. Verksamheten har drivits av samma ägare under 30 år och den största delen av växterna som finns har planterats på plats. Hos Klockargårdens Handelsträdgård kan du hitta blommor och växter till såväl inomhus som till utomhus.

klockardag0510

Varje år i maj arrangerar man den årliga Klockargårdens dag! I år passade man även på att fira 40 år som handelsträdgård. Det var musikuppträdande och ponnyridning för barnen. Man bjöd på kaffe och goda ostfrallor.

I år var det även en loppis med allt vad du kan tänka dig. väsret var helt okej även om tunga moln dök upp på himlen så var det aldrig någon risk för regn.

Många var det som denna lördag styrt kosan ner för att spisa musik, fika och framför allt köpa fina blommor att pryda sina trädgårdar med.

klockardag0508

På Klockargårdens handelsträdgård har man fem växthus som utgör ca 3000 kvadratmeter och ett område på gården, med bl a perenner, buskar och fruktträd. det är en fröjd för ögat att gå omkring och se på alla dessa fina blommor som finns att köpa. I växthusen finns ett miljövänligt recirkuleringssystem som innebär att vattnet hela tiden cirkulerar runt och återanvänds. Det är mycket bra och miljövänligt.

klockardag0507

klockardag0506

I tältet som man satt upp spelades det musik från två olika orkestrar. Dock inte samtidigt :)
Det ena var en jazztrio som jag dessvärre inte vet namnet på. Den bestod av ett gäng unga välklädda herrar. Jag ska söga att jag inte direkt är någon jazzkille men det jag hörde lät mycket bra. Duktiga grabbar.

Det andra bandet var TS.band som står för Tomas Storm band. Ett gäng som spelar dansant 50 och 60-tals musik med en del girtarrmusik a´la shaddows och spotnicks. Jag tog mig friheten att filma två låtar som inom kort kommer att dyka upp här i bloggen.

klockardag0513

klockardag0509

klockardag0511

klockardag0512

klockardag0505

klockardag0504

klockardag0503

klockardag0502

klockardag0514

Publicerad: 2015-05-16 23:55:50

admin