Rapport från Malung

14 jul

Dansare i Malung Dansare i Malung Foto: Markus Redman[/caption]

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så kan ni på danslogens ”riktiga” sida samt facebooksida följa rapporterna från Malungs dansbandsvecka.

Men jag kan ändå berätta lite kort att i går invigdes dansbandsvecka i Malung under blöta former. Topcats underhöll den tappra publiken som var på plats. Lite regn har väl skadar väl inte? Den som invigde hela galan var som vanligt Thorleif Torstensson. Thorleif har medverkat på samtiga dansbandsveckor sen starten 1986.

På kvällen arrangerades Guldklavegalan med pomoa och ståt. Mer om det finns i ett annat inlägg här på bloggen.

På kvällen var det dags för dans. Och denna kvällen var 100% nordisk. Dansbandsveckan i Malung är ju nordens enda dansbandsfestival som har band från både Sverige, Finland, Danmark och Norge. Dessutom på samma dag också. Fler dansbandsfestivaler borde ta efter detta. Inte bara här i Sverige. Det arrangeras ju en del galor i Norge där danska och finska band lyser med sin frånvaro.

Det rapporterades om full vart på dansbanorna igår med nöjd danspublik och orkestrar. Det var en salig blandning av orkestrar som spelade i går. En härlig mix med orkestrar som jag tror passade alla som var där.

Några av banden som spelade i söndags
Några av banden som spelade i söndags

På bana 1 var det danska Blue Hawaii som i år spelade nonstop med Jenny Saléns orkester.

På bana 3 var det som vanligt Casanovas och Date som kamperade i hop. Det har dom gjort dom senaste åren så varför ändra ett vinnande koncept.

Bana 4 fick besöka träffa ett nytt band som inte besökt Malungs dansbandsvecka tidigare. Det var Hanne Mette Band. Spelade gjorde dom tillsammans med jämtländska Zlips.

På Bana 5 böjd Annelie Lundh upp till dans med sitt band Callisto. Härligt mogengodis. När inte dom spelade där var det gammaldansorkestern Lill-Stickans som svarade för tonerna till shottis, hambo, vals, pariespolka m,m på

Bana 6 direkt innan för entrén till höger böjd på det unga bandet Deléns från Skåne som spelade upp till dans. Nonstoppartner var skivaktuella Tommys från Vasa i Finland. Det är inte så ofta som Tommys spelar i Sverige så man får passa på. Och det var det många som gjorde.

Publicerad: 2014-07-14 13:30:48

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.