Kryssning med Viking Glory

27 dec

Den 11-12/12 var jag tillsammans med mina arbetskamrater i väg på kryssning med Viking Lines nya och deras mest moderna färja Viking Glory. Med fcit i hand blev det en riktigt lyckad kryssning på alla sätt och vis. God mat, härligt sällskap, trevlig underhållning, gött spa, bra shopping och allt annat du kan tänka dig. Vi startade med lite förfest på jobbet innan vi tog oss en rask och stärkande promenad till resecentrum där anslutningsbussen avgick. På väg till Stockholm blev det ett stop i Arboga där jag tog en lunch på Dinners. Övriga intog lunch på donken.

Klockan åtta lade vi ut från Stadsgårdskajen med Åbo som destination. På utresan avnjöt vi ett mycket gott julbord som får högsta betyg. Mycket gott. Efter maten intog vi Vistaroom där kvällens underhållning skulle gå av stapeln. Vi bjöds på en show som heter ”The Lexington Hotel” Här fick vi följa med till en tid när bekymren var långt borta och festen alltid nära. Med inspiration hämtad från legendariska Lexington Hotel i Chicago bjuder vi på en storslagen show i bästa Gatsby-anda, med bland andra Jessica Folcker och musikalartisten Eric Höiby på scenen. Kärlek, svek, komik och drama – här saknas inget. En grym show son ni inte får missa om ni är ombord. Sen var det dags för kvällens dansband att inta scenen och det var inga mindre än Höilands från Eskilstuna. Bandet bildades 1992, sedan dess har bandet hunnit med tusentals spelningar samt diverse TV-radio och skivinspelningar. Höilands har med en bred repertoar och med Janne Höiland i spetsen en kväll för alla att bjuda på. Denna kryssning var det en mogen publik vilket gjorde att de anpassade musiken. Många härliga 60-tals hits som de blandade upp med klassiska dansbandshits. Lite kul att sångaren Jane hade gått i samma skola som jag här i Kristinehamn. Det blev en sen med trevlig kväll/natt.

Dagen efter började med en stadig frukost ombord. Sedan gick jag till vista för at lyssna lite på finska dansmusik. Där bjöd Lauri Ketonen med sitt band på härlig musik. Jag har försökt få tag lite info om bandet men fann inte så mycket på svenska. verkar rätt stor på tango i Finland. För de spelade mycket musik som det dansades tango till samt Humppa som är en typisk finsk dans. Humppamusik är besläktad med jazz och mycket snabb foxtrot, och spelas i tvåtakt, vanligen i tempon på 250 till 280 slag per minut.

Efter detta gick jag runt på båten och fotade lite. Sedan var det dags för lite gott spa. Bastu, bubbelpool och bara slappa i timmarna två. En lisa för kroppen. Detta borde man unna sig oftare. Sedan började hungern göra sig påmind. Glöm långa köer och enahanda menyer. På Viking Glory har de lagt ner hela sin själ för att du ska få en fantastisk matupplevelse. Med ett tiotal restauranger att välja bland finns något för alla smaklökar. Vi slog oss ner vid Market. Det är som ett restaurangtorg kan man säga. Här bjuds det på olika sorters mat från Pizzaboden, Majas Kichen, Farled, och Bread and green. Själv högg jag in på en smarrig mackan med fläskfilé och svampstuvning som smakade underbart. Efteråt gick vi och lyssnade lite mer på våra vänner i Höilands. Det blev även musikquiz som gick rätt skapligt. Vi hade fått mer rätt om jag fått bestämma. Men jag var svag och vek ner mig. Men nästa gång skall jag stå på mig bättre.
Efter quizen blev det ett besök i taxfree och inköp av lite dryck och godis. Efter ytterligare nån timma var det så dags att stiga av båten och sätta sig på bussen hemåt Kristinehamn.
Tack til alla inblandade för en trevlig kryssning.

Publicerad: 2022-12-27 18:49:27

admin