Långfredagsdans med Claes Lövgrens

7 apr
Claes Lövgrens som spelade i Forshaga 6/4-2012
Claes Lövgrens som spelade i Forshaga 6/4-2012

Långfredagen är inte bara motorcyklar som jag skrev om tidigare. Det är även dans. Traditionsenligt är det dans i Forshaga Folkets Hus. I år liksom tidigare år med Claes Lövgrens på scenen. Denna gång med en annan sättning då Claes själv var på BB i Norrköping och skulle bli pappa.

Forshaga Folkets Hus
Forshaga Folkets Hus

Det hela skulle visa sig bli en trevlig kväll. Blev skapligt med folk trots konkurrens från flera håll.

I norra Värmland i Ambjörby Folkets Hus spelade Flamingokvintetten. I Gränstrakterna vid Charlottenberg anordnade man en dansgala med Lasse Stefanz & Top Cats Även i lilla Grums Folkets Hus Gruvan hade man dansgala med Selex & The Grabbs. Inte alls långt från Forshaga på Hotell Fröding inne i Karlstad stod grabbarna i Jive och lirade. Slutligen så i Lesjöfors Folkets Hus lirade Stickan & Stefan.

Claes Lövgrens i Forshaga Folkets Hus
Claes Lövgrens i Forshaga Folkets Hus

Men trots alla denna dans kom det en bit över 400 dansare.

Jag kom på att det jag skriver om danskvällarna är egentligen rätt tråkigt. Det är rätt likartat. Att jag gör mig klart och åker hemifrån och kommer fram en kvart innan. Dansar, tar lite kort, fikar och åker hem. Det är lite svårt att variera sig.

Men som jag skrev inledningsvis så blev inte denna kvällen som alla andra kvällar med Claes Lövgrens. Som jag skrev innan så var det ju ett band i en annan sättning än vad man är van då Claes själv var på BB i Norrköping och skulle bli pappa. Och hur lät det då utan Classe?

Claes Lövgrens i Forshaga
Claes Lövgrens i Forshaga

Deras förre medlem Joakim Svensson hoppade in på klaviatur, dragspel och sax. Riktigt kul faktiskt. Att höra Gösta Gigolo med två saxar. Mäktigt! Inte varje dag man får steriosaxar i Lövgrens.

Andy Johansson i Claes Lövgrens
Andy Johansson i Claes Lövgrens

Trumslagarpôjken Andy Johansson hade tagit över en hel del av Classes låtar och med god hjälp av sina bandkamrater genomfördes kvällen med bravur. Lite tonartsändringar här och där fick det ju bli.
Det är en fröjd för örat att höra hur rutinerade grabbarna är.

Fredrikssonz brothers
Fredrikssonz brothers

Med kvällens placering av medlemmarna kunde man nästan ha fått bröderna Fredriksson på bild tillsammans. Men jag tycker bilden ovan funkar gott nog. Två riktiga dansbandsstofiler eller vad man nu skall kalla dom. Deras proffsighet och rutin går inte av för hackor. Bra gjort grabbar!

Annti Johansson  och delar av Claes Lövgrens
Annti Johansson och delar av Claes Lövgrens

Självklart var ett av Claes Lövgrens största fans Nikolas på plats för att hjälpa till med sången. Det blev på det stora hela en som alltid mycket trivsam kväll i Forshaga Folkets Hus. Jag törs säga att jag aldrig har haft en tråkig kväll här. Med så välspelande orkestrar, trevlig publik och toppenarrangörer kan man inte ha det så mycket bättre.
Publiken trivdes och ville aldrig att grabbarna i Lövgrens skulle sluta spela. Därför bjöd man publiken på lite extranummer i form av Ove Törnqvists Varm Korv Boogie.

Danspublik i Forshaga Folkets Hus
Danspublik i Forshaga Folkets Hus


Fler dansbilder från kvällen finns att beskåda på Danslogen.se

Nästa gång grabbarna i krokarna är den 17 April och 19 Juni då man besöker anrika Brunnsparken i Örebro och 30 juni natursköna Upperudslogen i Molkom.

Här kan du dansa till bandet framöver
2012-04-14 Veinge ”Ramshall”
2012-04-15 Bjärnum Folkets Park
2012-04-17 Örebro Brunnsparken
2012-04-21 Lidköpings Folkets Park (Dansgala)
2012-04-22-24 Cinderella Sthlm
2012-04-28 Falköpings Folkets Park

Publicerad: 2012-04-07 02:22:57

admin