Lars Erikssons gjorde succé i Storfors Kulturhus

25 feb

Lasse Eriksson var tidigare populär sångare i Cavalkad. Innan dess har han varit med i band som Mats Bergmans, Curt Kenneths och innan dess Sjösagrabbarna som sedermera blev Sjösa Kustband. Sedan 2009 spelar han i en dansbandsduo under namnet Lars Erikssons. Vid sin sida finns Birger Korneliusson. De båda spelade tillsammans ihop i Curt Kenneths. I söndags hade duon den goda smaken att besöka Värmland och Storfors Kulturhus där de skulle spela upp på Korpens Karlskogas söndagsdans. Och det var på publikens begäran som de var inbokade i Storfors. Med facit i hand kan jag meddela att Sven och Kerstin gjorde ett mycket bra val.

Lasse Eriksson och hans spelkamrat Birger Korneliusson gjorde sig redo att börja spela. Precis innan de började fick de en rejäl applåd av publiken. Oj tackar så mycket sade Lasse. Låten ”Varför” signerad Åsa Karlström och Mats Larsson blev första låten ut för i afton. Efter denna låt var det dags för Gunnar Wiklunds ”Mest av allt”. Applåderna finns där son vanligt efter varje låt. Det låter riktigt bra för att vara två stycken. En del duos har en tendens att låta väldigt syntiga och datoriserade, men inte Lars Erikssons.

Snabbare i dans nummer två. ”Good look charm” och sedan ”Kom stanna kvar” så var dansen i gång på riktigt i Storfors. Någon som jag fastnade för är när de båda herrarna blåste sax tillsammans. ”Röda sandens dal” som bland annat Jonny Öst gjorde på plattan framfördes instrumentalt. Det var ståpäls kan jag säga. Riktigt vackert. Och publiken gillade det också. Mycket applåder. Lite kultis blev det också så klart till publikens förtjusning. Lars Erikssons är en duo som jag verkligen kan rekommendera. De spelar härlig musik och har en bra mix mellan egna låtar och covers.

Så kom då den stora fråga. Spelade man Främling eller inte? Jo det gjorde man ju så klart. En låt som Lasse skämtsamt sa att de spelat till ledes. Det märktes att detta var och är en populär orkester. Massor med applåder mellan låtarna. I bland i vissa delar av Sverige får orkestern knappt en applåd mellan låtarna och de kanske undrar vad som är fel? Men här i Storfors är publiken väluppfostrad och har vett att uppskatta bra dansmusik.

Sammanfattningsvis blev det en riktigt trevlig kväll. Mycket dansant publik och mycket bra låtar. Perfekt balans mellan egna och andras låtar. Och som jag skrivit tidigare så kan jag varmt rekommendera att åka ut om dessa herrar spelar i närheten. Deras spelställen är mest motions och vantrivsel i parker, på folket hus och andra trevliga danslokaler. Mycket applåder blev det även efter sista dansen. Lasse summerade det hela som en riktigt trevlig kväll och fick snabbt medhåll av sin spelkamrat Birger. ”Vägen till stjärnorna” fick avsluta kvällen. Vi snackade lite med grabbarna och tog en gruppbild innan vi tackade Sven, Kerstin och Olle ordentligt. Sedan rullade vi som vanligt hemåt i sakta mak.

admin