Lars Kristoffersen gästade Upperudslogen

11 jul

lkbmolkom1601

lkbmolkom1602

lkbmolkom1603

Så var det dags för dans på Upperudslogen och denna gång på en fredag. I många års tid har det varit många norrmän som styrt kosan till Upperudslogen i Värmland för att dansa. Förutom dansa så har de flertal gånger sagt att de velat ha en norsk orkester att dansa till vid logen. Arrangören nappade på detta och bokade in Lars Kristoffersen band. Ett band med en sångare som är enormt duktig väldigt populär hemma i Norge. I Norge uppträder man dock under namnet Rainbow.

lkbmolkom1604

lkbmolkom1605

lkbmolkom1606

Förväntingarna var höga inför denna kväll. Jag hade hört bandet tidigare och visstehur bra dom är. Så detta var en kväll som man absolut inte fick missa. Vädret var vi inte riktigt överens med denna afton. Det finns inget väder som kan få mig att ställa in en danskväll. Många är tvärr väldigt kräsna och stannar hemma så fort det är lite regn eller lite kyla. Man får klä sig rätt efter vädret.

lkbmolkom1608

lkbmolkom1609

lkbmolkom1610

Regnet smattrade mot bilrutan när vi körde upp mot Molkom. Men det höll upp så pass att vi kunde stanna till och göra den obeligatoriska film som vi alltid brukar göra. Vi fortsatte den sista biten fram till logen. Båda jag och min brorder såg fram väldigt mycket emot kvällen. Lite snack med vakterna innan vi betalade entrén och steg in mot logen. Äntligen skulle vi få uppleva detta kanonband igen.

lkbmolkom1611

lkbmolkom1612

lkbmolkom1613

Snackade lite med dom trevliga grabbarna i LKB. Sist vi såg dem på var på ett dansbandsforum i Bergviksparken där de tog mig och brorsan med storm. Och nu skulle få äntligen så höra dem igen och denna gång få njuta av deras musik en hel danskväll. Tyvärr skrämde nog vädret och regnet bort en del av dansgästerna för det var inte lika mycket folk denna kväll vid logen som det annars brukar vara. Sen kanske det är så att en del inte känner till hur bra bandet är och stannar hemma för den skull. Trist med folk som är så enkelspåriga och bara åker ut på ett fåtal orkestrar.

lkbmolkom1614

lkbmolkom1615

lkbmolkom1616

Lars Kristoffersen är en mycket duktig och karisnarisk sångare som har en mycket bra röst. Applåderna kom efter varje låt och det märktes verkligen på publiken som var där att detta var en uppskattad orkester. Man spelade många härliga låtar. Man bjöd på en del låtar från sin senaste cd. Bland annat en riktig favoritlåt jag har som jag första gången hörde med Trond Erics ”Jeg kan se en stjerne falle” samt ”Wendys Grill” som Donnez gjort på svenska med. Inte en enda dålig låt på hela kvällen.

lkbmolkom1617

lkbmolkom1618

lkbmolkom1619

Tiden drog sig mot kvällens paus. Vi gick med orkestern och fikade. De var så glada att spela här vid Upperudslogen och berömde stället och utsikten. Och jag kan gott förstå att dom trivs. Tänk er att få spela på en sådan underbar plats som Upperudslogen och att få bli ompysslad av matmor Anette. Jag har sagt det förr och säger det igen. Många arrangören borde komma hit på studiebesök och gå kurs i ”orkestervård”.

lkbmolkom1620

lkbmolkom1621

lkbmolkom1622

Delar av arrangörstaben för Skoga Bygdegård var på plats så det blev lite snack med dom innan vi åter igen steg upp till logen igen. Dags för bandet att inleda andra halvlek. Nu bjöd det på lite musik skriven av Per Gessle i form av ”Flickan i en cole porter sång”. En av Gyllene Tiders bästa låt om ni frågar mig. Många svenska dansbandslåtar finns ju även på norska. En av den är Schyttsklassikern ”Aj aj aj”.

lkbmolkom1623

lkbmolkom1624

lkbmolkom1625

lkbmolkom1626

Bandet spelade även en hel del eget material också. Självklart fick vi höra deras stora 80-tals hit ” Bye bye baby goodbye”. Det är när man hör sådana låtar som man slås av hur proffsiga dom är och hur bra Lars sjunger.
Förutom Lars Kristoffersen består bandet av följande medlemmar. Marius Molstad på sång och gitarr, Morten Lund på trummor och sång samt en grabb på klaviatur som jag tyvärr inte minns namnet på. På det stora hela var det en mycket trevlig kväll med underar dansmusik. Synd bara att inte fler förstod hur bra Lars Kristoffersen band är.

Publicerad: 2016-07-11 02:20:24

admin