Larz Kristerz showade på Harrys

8 mar
Statt / Harrys i Kristinehamn
Statt / Harrys i Kristinehamn

Den 14 februari var det ”Partyfredag” på Harrys i Kristinehamn. På scen stod inga mindre än Larz Kristerz från Älvdalen. Jag blev både lite konfunderad och glad när jag såg att detta dansband skulle komma till stan. Hur skulle det bli? Skulle dom göra en show eller spela upp till en 4 timmars lång danskväll eller vad skulle ske?

Anders och Peter showar
Anders och Peter showar

Det skulle sedan visade sig att det skulle bli 2×45 minuter show. Bättre än ingenting tänkte jag. Framför allt är det kul när det kommer stora band och artister till vår stad.

Full fart på Latrz Kristerz
Full fart på Latrz Kristerz

Så jag tog med mig broder och knallade ner på Statt/Harrys. Dom hade fri entré innan klockan 21.30 och det tänkte vi så klart utnyttja. Men tyvärr blev det inte så. Min bror drog ut lite på tiden och när vi insåg att vi inte skulle innan dit i tid för att få fri entré så gjorde vi ingen större brådska. Bandet skulle inte gå på scenen förens kvart i elva.

Mikael och Trond
Mikael och Trond

Undrade lite över hur många som skulle bara på plats då det var OS samtidigt. Jag hade tidigare i veckan skickat in lite information om bandet till Nya Kristinehamns Posten som är våran lokaltidning. Detta resulterade i ett litet reportage om bandet inför deras spelning. I övrigt sågs det inte till så mycket reklam. Inga affischer på stan eller andra annonser.

Delat av publiken
Delat av publiken

Men det blev lite folk trots allt. En del tog sig till och med en sväng om på dansgolvet.
Riktigt kul att höra Larz Kristerz. Sist jag hörde dom live var en massa herrans år sedan då man ställde upp i dansbandskampen i Strängnäs. Så det var ett kärt återseende. Bandet var verkligen på G och levererade sina hits blandat med andra odödliga dansbandsklassiker.

Munspel är coolt
Munspel är coolt

Det var lite bättre fart på publiken under set nummer två. Otrolig stämning som kan likas lite vid en rockkonsert, fast det var dansbandsmusik som spelades. Ja ni förstår säkert vad jag menar. Efter att Larz Kristerz spelat sista låten ville flera i publiken ha mer. Men tji fick vi där. DJ:n var snabb som attan att sätta på musiken så någon extranummer blev det inte.
Men man kan inte få allt. Trött efter en arbetsvecka och mycket bra kväll med Larz Krizters tog vi oss hemåt för att sussa gott i våra sängar.

Tobbe och gästartist
Tobbe och gästartist
Publicerad: 2014-03-08 23:10:21

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.