Lasse Sigfridsson tolkar hits på sitt eget sätt.

20 apr

lasse sigfridssoncd15

Den 22 maj släpper Lasse Sigfridsson ett nytt album. Så här säger Lasse om om plattan till Ginza Musik.

Jag har under flera år funderat på att göra en skiva som den jag nu släpper i maj. En skiva med mina egna tolkningar på låtar som jag varit med och spelat in med mitt gamla band Lasse Stefanz från 70-talet fram till 2000-talet. Skivan innehåller givetvis en del riktigt kända hits, men även en del personliga favoriter som jag tycker förtjänar att lyftas fram.

Många är klassiker från USA som vi entusiastiskt satte tänderna i när vi fick höra. De har ju en sådan låtskatt där borta. Ofta fick vi de översatta till svenska.
Jag fullkomligt älskar den amerikanska låttraditionen och inte minst soundet från mina idoler i Nashville. Givetvis har vi även fantastiska låtskrivare från Sverige som skrivit mycket till oss under årens lopp och många av dessa är personliga favoriter som hamnat på skivan.

När jag fick frågan och chansen att åka till Nashville och spela in en skiva, och dessutom med några av de bästa studiomusikerna staden har att erbjuda kände jag att tiden var rätt. Ska man ta sig ann dessa låtar så ville jag göra det på plats.
Urvalsprocessen var sannerligen inte lätt. Det finns så mycket att plocka av, men jag sållade och plockade ut låtar som jag tycker passar mig och min röst.
Dessutom har jag fått frågan många gånger efter mina konserter de senaste åren varför jag inte spelat in den låten, och den. Så många av låtarna är tips från min publik. Tack för det!

Jag är så otroligt stolt över denna skiva. Att få ha suttit ner i studion i Nashville och sett de här grabbarna sätta tänderna i materialet och bara fått njuta av det sätt de spelar. De är helt fantastiska. Inga noter. De lyssnar på låtarna, skriver ner lite anteckningar och sen så spelar dom.
Bara känslor, leenden och som det svänger. Jag är oerhört tacksam att få ha varit med om detta. Musikerna har gjort låtarna jag levt med så länge till något nytt.

Skivan släpps den 22 maj. Just nu håller vi på med finputsningen av mixen och sen skall den bara mastras.
Jag har dessutom med två duetter på skivan. En är med den underbara amerikanska sångerskan Trenna Barnes och en är med min son Emil vilket givetvis är extra kul.

Jag hoppas att ni tar till er skivan på det sätt som jag gjort den. För mig är den väldigt personlig och nära. ”På mitt sätt”. Ja, titeln på skivan förklarar väl egentligen allt.

Källa: Lasse Sigfridsson

Publicerad: 2015-04-20 07:23:39

admin