Lasse Stefanz släpper ännu en platta

7 dec

lscd50

Det var året 1967 i Gärds Köpinge i utkanten av Kristianstad som drömmarna om ett liv som musiker väcktes till liv hos några ynglingar.

50 år senare är Lasse Stefanz ett av Sveriges största band och det firar man bl a med en jubileumsföreställning på ett utsålt Kristianstad Arena, bara några kilometer ifrån hönshustet där allt hade sin begynnelse.

I samband med 50-årsfirandet har Lasse Stefanz även spelat in några av sina största låtar i nya versioner och som speglar Lasse Stefanz årgång 2017.

Törst man hoppas på att grundstenarna i bandet finns och kommer finnas med. Oddsen tror jag är lika med noll. Känns lite i och så med ett jubileum utan grundarna. Men med tanke på senaste årens turbulens kan man nästan förstå att chanserna till en återförening är lika med noll.

På nya plattan har man spelat in en del av sina odödliga klassiker i nya fräscha arrangemang. bl a ”De sista ljuva åren”, ”I ett fotoalbum”, ”Världens lyckligaste par”, ”Emelie”. Totalt innehåller albumet 16 låtar, de allra flesta nyinspelade, men även ett par favoriter från förr.

Publicerad: 2016-12-07 01:02:24

admin