Lättklätt säljer

25 apr

Lättklätt säljer sägs det ju. Frågan är om det stämmer även inom dansbandsgenren. Jag grävde lite i arkivet och fann lite material på detta temat.

lattk-kindbergs
Brunbrända grabbar får säkert tjejerna på fall. Just detta kort använde Kindbergs som julkort till alla sina fans i sin fanclub. Så det har inte visats publikt tidgare vad jag vet.

lattk-kdorjans
Karlstad-Örjans. Klassiskt omslag. Frågan är om scenkläderna låg för långt i turnébussen så man inte orkade hämta dem eller om dom bara ville spexa till det. Just denna bild var omslag till skivan som kom ut 1986 med dunderhiten ”Inga blommor växer på en sjömansgrav”

lattk-kandis
Danskarna kan dom med. Här ser vi stora starka Kandis orkester. Som lite grafiskt kunnig ser det misstänkt ut att vara ett montage. Men kul bild i alla fall som dom skickade ut som orkesterkort-

lattk-flamingo

Oj oj oj. Vem kan motstå fem härliga Flamingograbbar i guldskostym? Frågan är om dom inte hittade något att matcha till under? Neh tydligen inte. Men dräckt är det. Vad beträffar guldkavajerna så kan jag meddela att sorry grabbar i Bengt Hennings.Ni var tyvärr inte först.

lsttk-bhonus
Och så avslutar vid med något riktigt naket. Bhonus. Rubriken och alltsammans är klockrent. Det sägs att några av bilderna i denna serie fick tas om då någon glömde dölja vissa vitala kroppsdelar. Hur stor sanningshalt det är i det vet jag inte. Men ett roligt och vågat orkesterkort är det i alla fall.

lsttk-chinox
Chinoxx gör en ”Karlstad-Örjans”. I och för sig vet jag ju inte vem som var först.

lsttk-schytts
Hattdansen eller? Schytts tar av sig hatten.

Publicerad: 2015-04-25 00:42:38

admin