Lotta och Rox orkester sken i kapp med solen

16 jun

cykelnsdag1501

Hon kommer med solsken till mig sjunger ju Öster med Resten och i år var det verkligen solsken på cykelns dag. Detta är ett evenemang som arrangeras av KLTV Kristinehamns Lokal-tv.

Det började för 20 år sedan när en etapp av Postgiro Open startade i Kristinehamn. Det var ju något riktigt stort. Men det var inget ståhej kring detta. Ingvar Oldsberg var på plats men så mycket mer skulle inte hända. Därför var det några som tänkte att det måste ju uppmärksammas lite mera och därmed var idén till cykelns dag född. Våran skärgård som vi har i Kristinehamn är riktigt fin. Cykelvägen dit ut till skärgården är strålande. Därför ville man uppmuntra folk att cykla från centrum ut till Picasso.

Genom åren har flera stora artister underhållit under Cykelns dag. På listan över gäster finns Tommy Körberg, Hasse Kvinnaböske, Martin Nilsson, Ola Svensson, Rock-Olga, Little Gerhard, Sten & Stanley, Starboys och Linda Bengtzing. I år hade man bokat in Lotta Engberg som skulle spela tillsammans med dansbandet Rox som är ett lokalt dansband från Kristinehamn.

cykelnsdag1503

cykelnsdag1502

cykelnsdag1504

Detta är ett gratisevenemang. Anledningen till att det är gratis har man företagen som sponsrar att tacka för. När vi landade ute vid udden strax innan halv sju var det riktigt mycket folk som trampat sig ut till udden för att njuta av fin musik i det vackra vädret. Många var det som i år köpt cykelpass som var kombinerat med allsångshäfte.

cykelnsdag1507

cykelnsdag1508

Rox orkester startade underhållningen med att spela lite dansbandslåtar. Bandet består av ”gamla” dansbandsrävar. På sång och gitarr hittar vi B-O Söderberg som varit med i Sten & Stanley och Leif Hultgrens. Som trummis har man Per Edström med förflutet i Splitz och Berth Thores. Basen trakteras av Gordon Danielsson som varit med i Gordons orkester, Splitz och coverbandet Just 4 fun. På klaviatur för dagen hade man Krister Nordström som varit med ibland annat Karlstad-Örjans, Berth Thores och Leif Hultgrens. Han är numera kapellmästare i bandet Nova. Rox spelade riktigt bra och bjöd på en massa härliga dansbandsklassiker. Ett band som jag gärna upplever live igen.

cykelnsdag1509

cykelnsdag1505

cykelnsdag1511

Klockan närmade sig åtta och Lotta Engbergs entré på scenen. Hon rivstartade med sin stora hit ”fyra Bugg och en coca cola”. Det var full fart från början till slut. Vilken energi hon har. Flera gånger hoppade hon ner från scenen och ut bland publiken. Hon berättade en och annan anekdot från turnélivet och skojade en hel del med publiken. Hon blandade sina egna låtar med allsånger. Hon berättade bland annat som in musikaliska förkärlek till Lasse Berghagen och bjöd på bland annat ”Sträck ut din hand” och hans fina ”En kväll i juni”. Ska man sjunga Lasses låtar måste man ju ha kavaj sa Lotta. Krister Nordström räddaren i nöden fick låna ut sin kavaj till Lotta.

cykelnsdag1512

Nytt för i år var att man hade två olika musikrebusar som man kunde delta i och vinna mat från en mataffär i Kristinehamn. Det var riktigt skoj och Lotta skötte det med bravur, Det märks att hon är mer än bara sångerska. Detta med programledare sköter som rinnande vatten. Och detta med allsång är ju verkligen Lottas grej

cykelnsdag1510

En tittare från KLTV hade hört av sig och skänkt en affisch till Lotta Engberg. Affischens motiv var omslagsbilden till plattan ”Världens bästa servitris” som släpptes 1991

Mycket folk var det som samlats vid Picassoudden denna kväll. Inte så konstigt då vädrets makter var med oss. Solen lyste med all sin kraft. Det var så mysigt att sitta där med sin picknick korg och mumsa på goda smörgåsar och dricka samtidigt som man hörde på Lotta Engberg. En sådana här varm kväll vill man inte skall ta slut. Publiken var med på noterna och ropade in Lotta till ett extranummer. Med tanke på det prinsbröllopet som var rev hon av ”Kärl och Galen”. Mycket passande låt.

cykelnsdag1513

cykelnsdag1514

Efter detta var det åter dags för dansbandet Rox att entra scenen igen och bjuda på lite sköna dansbandslåtar. Efter ett tag började publiken att droppa av och cykla hemåt. Lite trist kan man säga. För vi som var kvar till slutet fick uppleva något utöver det vanliga. En kille hade önskat att bandet skulle spela ”Värmlandsvisan”. Och visst framförde man denna, med B-O på sång ackompanjerad av Krister Nordström på piano. Man fick rysningar i hela kroppen av hans sång och Kristers fina pianospel. Detta kommer jag att leva på länge. Det är just sånt här som gör att man gillar musik. Efter lite fotografering av bandet var det av hemåt. Tack alla inblandade för en trevlig afton med Picassoudden.

Här följer lite fler bilder från kvällen

cykelnsdag1506

cykelnsdag1515

cykelnsdag1516

cykelnsdag1517

cykelnsdag1518

cykelnsdag1519

cykelnsdag1521

cykelnsdag1520

Publicerad: 2015-06-16 16:32:30

admin