Lövgrens fixade publikrekord på logen.

2 jul
Claes Lövgrens på Upperduslogen
Claes Lövgrens på Upperduslogen

I lördags var det Claes lövgrens tur att besöka Upperudslogen i Molkom. Då detta bandet är ett av mina största favoriter är detta en av sommarens höjdpunkter. Grabbarna har blivit bortskämda med att alltid få publikrekord här och visst blev det så i år med. Närmare 500 personer kom och dansa till Helsingborgsbandet denna kväll.

Hela bandet på scenen
Hela bandet på scenen

Vädermässigt såg det ut att bli lite si och så. Men med facit i hand blev det en perfekt kväll. Inte för varmt och inte för kallt. Det hade faktiskt kommit en regnskur på eftermiddagen i Molkom.

4/5-delar av Claes Lövgrens
4/5-delar av Claes Lövgrens

Grabbarna i bandet berättade att dom fått förstklassig service på logen. mycket god mat av dom genomtrevliga arrangörerna och Annette som ”husmor”. Raggmunk med stekt fläsk blåbärspaj, bakelser, goda smörgåsar och så klart korv med bröd efteråt. Det är långt ifrån alla arrangörer som ”skämmer bort” banden med hemlagad mat.

Dansare på Upperudslogen
Dansare på Upperudslogen

Det var mycket folk som stod och väntade på golvet från start. Rungande applåder blev det då bandet äntrade scenen. Skämtsamme basisten i bandet Olle Fredriksson bad publiken hålla igen på applåderna eftersom som dom skulle räcka hela kvällen. Kan bara meddela Olle och alla andra att här i Värmland har vi energi till att både dansa och applådera åt bandet. Det hör till god ton anser jag att applådera mellan låtarna.

Claes Lövgren var glad som vanligt
Claes Lövgren var glad som vanligt

Broder och jag hade dagen innan köpt en liten present till Claes som för några månader sedan blivit pappa till en Edvin. Denna gulliga tavla som det var i paketet överlämnade vi innan spelningen. Kom på att en tavla är roligare än kläder som man snabbt växer ur.

Många husbilar på Upperudslogen
Många husbilar på Upperudslogen

Riktigt kul att se att det kommit så mycket folk till logen. Många husvagnar och husbilar. Det verkar så mysigt. Många är dom som följer bandets turnéplan och planerar sin semester efter bandets spelplan. Det är verkligen äkta CL-fans det.

Bandet in action
Bandet in action

Claes Lövgrens har riktigt bra dansanta låtar. Som vanligt kul att höra att man hade en del nya låtar på repan. Det är viktigt tycker jag att man som bandet ständigt är öppna för nya låtar och förslag och städar repan och håller den fräsch. Man har ju alltid en stomme med en massa låtar som man alltid kör utöver detta kan man ju ha en del låtar som man skiftar med från kväll till kväll beroende på publik. En låt som man spelade och som gjorde broder extra glad var fina ”I en klosterträdgård” av Tore Skogman som skrivit låten åt just CL.

Orkesterbussen mitt i natten
Orkesterbussen mitt i natten

Tiden går så fort när man har roligt. Och efter två extranummer på publikens begäran så var det så dags för orkestern att tacka för sig och börja rodda ner all utrustning. Men först blev det en go Molkomskorv med bröd. Anette som är ”matansvarig” på stället kom med sin svarta bok. Det är som en gästbok för orkestern där hon sätter in orkesterkort och ber orkestern skriva sina autografer och någon rad om hur kvällen har varit. Riktigt roligt initiativ.

Publicerad: 2012-07-02 07:40:26

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.