Martin Nilsson har en längtan till landet

31 maj

Längtan till landet är ett album Martin Nilsson drömt om att få göra. Ett album inspelat i nashville med en amerikansk producent för att verkligen fånga sin favoritmusik – countryn. Att han dessutom fått ett knippe grymma sånger skrivna av låtskrivare från USA, Kanada, Australien, England och Sverige till plattan förgyller albumet ytterligare.

– En dröm har gått i uppfyllelse. Det har varit en sann fröjd att få göra albumet, säger Martin.
Jag har under många år varit ute och turnerat och sjungit många countryhits som andra haft hits med. Därför är det extrakul att få göra nya låtar till sina och som jag kommer turnera med framöver. Underbart, säger Martin.
Skivan innehåller låtar på både engelska och svenska och det finns en tanke bakom det.

– Ja vissa låtar går helt enkelt inte att översätta till svenska. De är så förbaskat bra på sitt modersmål så de skall man inte röra. Vissa låtar däremot har en story som har gått att översätta till svenska och då har vi gjort det. Jag är verkligen supernöjd, säger Martin.
Och det ska han vara. Den amerikanska producenten Stacy Hogans moderna produktion och sound passar Martin perfekt och så även låtarna.

– Stacy har ett oerhört kontaktnät med låtskrivare så när jag fick låtarna presenterade för mig så satt jag och log för mig själv. Nivån på låtmaterialet är så fantastiskt bra så det var stört omöjligt att plocka ut låtar. Jag måste bara göra en platta till… Så känns det, skrattar Martin.

Men nu är det fullt fokus på ”Längtan till landet” och en stor turné runtom i Sverige står för dörren och Martin längtar efter att få komma ut och lira det nya materialet.
– Ja jösses vad kul det skall bli. Jag är så stolt över plattan och det ska bli så kul att få ge med mig av detta till min publik, avslutar Martin.

Följande låtar finns med på plattan:
1. Längtan till landet
2. Jag älskar countrymusic
3. Lyckan för mig
4. Blue Suede Blues
5. Lone Ranger
6. Gravöl
7. Du och en countrysång
8. Running from the Roses
9. Världens sju hav
10. Love Makes Us Smile
11. Det känns på riktigt
12. Kvinnan med stort K
13. Hate to Say You Told Me So

Källa: Ginza.se

Publicerad: 2019-05-31 00:43:48

admin