Matz Bladhs förgyllde kvällen på Upperudslogen

17 jul

mbladhsmolkom1601

Det blev en attans trevlig kväll med Falkenbergarna på Upperudslogen. Trots Bälgspel vid Landsvägskanten kom det riktigt mycket folk till logen. Denna kväll var inte som alla andra kvällar då någon i hembygdsföreningen dubbelbokat logen. Så byggnaden ” Hemvärnsgården” där man normalt serverar fika var upptagen av ett bröllop. Så i stället så häll matmor Anette med personal till i bakarstugan där de förberedde fika. Sedan dukades det upp långbord utanför logen innan paus där det serverades goda bakverk, mackor och kaffe. På det stora hela fungerade det mycket bra. Och en repris är att vänta. Man har hur konstigt det än kan låta lyckats dubbelbokat logen även nästa danskväll på Mats Bergmans kommer på besök.

mbladhsmolkom1602

mbladhsmolkom1603

mbladhsmolkom1604

mbladhsmolkom1605

mbladhsmolkom1606

Det finns en hel del att förberedde inför en danskväll. Mackor och övrigt fika skall förberedas. Mat till orkestern skall lagas. Här på logen bjuds orkestern nämligen på förstklassig middag med allt som hör till. När Matz Bladhs hade anlänt till logen blev det pannkakstårta med kaffe. Till middag serverades potatisgratäng med kyckling och god sås. I pausen blev det goda smarriga mackor med goda bakverk till efterrätt.Och om detta inte vore nog blev det korv med bröd efter spelningen. Där har ni arrangören som förstår vikten av att våra orkestrarna som kommer hit och spelar.

mbladhsmolkom1607

mbladhsmolkom1608

mbladhsmolkom1609

mbladhsmolkom1610

mbladhsmolkom1611

Vädret verkade vara med oss denna afton. Hela vägen från hemstaden Kristinehamn till Molkom var det vackert strålande väder. Detta skulle bli en fin kväll. Men så hände det något med vädret någon timma efter att vi anlänt. Tunga gråa moln började tona upp sig. Ganska snart började det regna och åska något förskräckligt. Å hej vad det dundrade och small. Så trist och tråkigt tänkte jag och min bror. Men vädret kan man inte styra över. Bara att bita ihop. Men efter en stund var det över och solen började titta fram igen och lysa med all sin kraft.

mbladhsmolkom1612

mbladhsmolkom1613

mbladhsmolkom1614

mbladhsmolkom1615

mbladhsmolkom1616

mbladhsmolkom1617

mbladhsmolkom1618

mbladhsmolkom1620

mbladhsmolkom1621

mbladhsmolkom1622

Många husbilar var på plats på logen. Det brukar innebära att det kommer mycket dansfolk utan husvagn/husbil. Och mycket dansare var det i logen när Sören helt enligt kontraktet räknade in till aftonens första dans klockan nio. ”En dag i taget” och ”Hold me” inledde danskvällen. Behagligt ljud har det alltid en förmåga att få till. Man faktiskt säga några ord utan att behöva skrika till den man pratar med. ”Dags att börja om” och ”Tänk om världen vore min” i dans nummer två. Så var då dansen med Bladhs i gång på logen.

mbladhsmolkom1623

mbladhsmolkom1624

mbladhsmolkom1625

mbladhsmolkom1626

mbladhsmolkom1627

Det hela artade sig till en trevlig afton. Flera danspar som jag pratade med öste beröm över kvällens musikaliska inslag från Halland. Och jag kan hålla med. Riktigt trivsam dansbandsmusik som de elegant förpackat bjuder publiken på. Arrangören tillika matmor Annette var lyrisk över kvällen. Så bra dom är på att spela och att leverera sa hon flera gånger under kvällen. Hon vet vad hon gör när hon bokade in Matz Bladhs. Men å andra sidan sett så bokar hon ju bara in bra band till Upperudslogen. Band som kan in sak. Att leverera förstklassig dansmusik till en underbar danspublik.

mbladhsmolkom1628

mbladhsmolkom1629

mbladhsmolkom1630

mbladhsmolkom1631

mbladhsmolkom1632

Kvällen flöt på bra utan några incidenter. Klockan rann i väg och så sakteliga var det dags för aftonens sista dans. Lugnt och kramvänligt blev det som sig bör. Efter den obligatoriska korven efteråt tackade vi Matz Bladhs och styrde så kosan hemmåt. Tack Matz Bladhs och arrangören Anette för din gästfrihet. Vi ses nästa danskväll den 23/7 då Mats Bergmans kommer på besök.

mbladhsmolkom1633

mbladhsmolkom1634

mbladhsmolkom1635

mbladhsmolkom1636

admin