Matz Bladhs i Forshaga Folkets Hus

1 nov

Så var det dags för lite lördagsdans igen. Här kommer lite bilder från en danskväll i Forshaga Folkets Hus. Efter en titt på danslogen.se avslöjade att Matz Bladhs skulle spela i Forshaga Folkets Hus. Vad skulle passa bättre än att styra kosan dit. Lyssna på lite bra dansmusik och träffa goda vänner. Sagt och gjort så tog broder och jag bilen till Forshaga. I god tid innan avspark så landade vi på parkeringen vid Forshaga Folkets Hus.

Patrik hälsade oss välkomna Inge satt som vanligt och tog betalt han hälsade oss också välkomna. Det roliga var också att vi ikväll skulle få träffa våra favoritflickor och tillika vår favoritarrangör Annette och hennes syster Marianne.

Klockan slog åtta och Sören stampade in till aftonens första dans. ”Tänker du på mig ibland” fick inleda kvällen tätt följt av ”Låt oss börja om”. I en strid ström fyllde dansparen dansgolvet. Som vanligt var det många som man kände igen som var där och dansar. Det är likadant som för orkestern kan jag tänka. Att man vet att på vissa ställen dyker vissa personer upp. Myclet applåder blev det är bandet hälsade publiken välkomna. Lite snabbare i dans nummer två med låtarna ”Det är dags att börja om” och ”Tänk om världen vore min”.

Matz Bladhs står ju för stil och profil. Jag skulle även vilja lägga till kvalité. Man vet vad man får liksom. Det låter riktigt bra om bandet och det har en lagom ljudvolym med som gör att man faktiskt kan säga ett och annat ord till den man dansar med. Det är mycket måna om sin publik.

Tjejerna från Molkom hade busat lite med grabbarna i bandet och bakat en tårta åt dem som de hade smugit in i logen innan paus. Vi satt där nyfikna på om de smakat eller inte. Så jag smög mig på utsidan och kikade snabbt in genom fönstret och såg att de inte öppnat tårtan än. Det hela slutade med att jag själv fick smyga och knacka på och säga till dem att det fanns två damer som ville hälsa på dem. Gissa om det blev kramkalas i logen när de fick se vilka det var.

”En dag i taget” inledde andra halvlek tätt följd av Barbados genombrottslåt ”Hold me. Sedan löpte låtarna på i rask takt. Den ena goa dansmelodin avlöste en andra. Om ni förresten undrar varför det ”bara” är fyra medlemmar på bilden ovan så beror det på att bandets saxofonist Håkan är hemma och kurerar sig efter en skada. Kram till dig Håkan och se till att bli bra igen så att vi snart får se dig på scenen igen. Kvällen i Forshaga blev supertrevlig. Tack till Matz Bladhs för en trevlig afton.

Publicerad: 2017-11-01 23:20:24

admin