Matz Bladhs med ny cd – Hem igen

2 dec
Matz Bladhs med ny cd - Hem igen
Matz Bladhs med ny cd – Hem igen

Matz Bladhs nya skiva ”Hem igen” är uppföljaren till 2013 års succéalbum ”Leende Dansmusik 2013”. En skiva som togs emot med öppna armar av recensenter, danspublik och inte minst skivköpare. Det blev den mest sålda Matz Bladhs-skivan på många år. Inte illa med tanke på att skivförsäljningen dalat ordentligt de senaste 10 åren. Men Matz Bladhs som genom åren sålt över 1 miljon album har hela tiden stått stadigt förankrade vid det de älskar mest. Att spela mogen dansmusik av bästa kvalité. Att blanda nyskrivna bra låtar med fräscha coverval som de gör till ”sina egna”. Ett recept som verkligen visat sig fungera och som gjort att bandet är ett av Sveriges absolut mest populära banden i genren.

– Vi vill hela tiden utvecklas och hitta nya utmaningar, säger sångaren Conny Nilsson. Skulle vi känna att bandet börja gå på tomgång är det dags att lägga ner. Vår publik betalar för att gå och dansa till oss, de är trogna skivköpare som förväntar sig en bra produkt och då är det givetvis vår skyldighet att se till att de får det. Vi har ett stort ansvar att förvalta det vi gör och därför försöker vi hela tiden utmana oss själva vilket jag tycker vi lyckas väldigt bra med, säger Conny.

På nya skivan ”Hem igen” möts vi av nyskrivet material från ett stort antal olika låtskrivare.
– Vi får hundratals med låtar inför varje platta att lyssna igenom. Och det gör vi, säger Conny. Det roliga är att vi får låtar från många olika låtskrivare, inte minst till vår nya skiva vilket gjort att den blir varierad att lyssna till. Dessutom har vi valt ut en del covers med omsorg, där arrangemangen blir oerhört viktiga så de får en känsla av ”Matz Bladhs” över sig. Man skall som lyssnare höra direkt att det är vi som har tagit oss ann en låt. Annars kan man lika gärna lyssna på originalet.

– Vi ser många tecken på att dansmusiken står sig stark i dagens hårda konkurrens. Det är väldigt mycket folk ute och dansar och det har dessutom tillkommit en annan typ av danspublik vilket också vilket är oerhört glädjande, säger Conny Nilsson. Vi ser verkligen framemot att våra fans ska höra vår nya skiva för vi är så otroligt nöjda och stolta över den.

Källa: Ginza.se

Publicerad: 2014-12-02 13:54:41

admin