Matz Blahds bjöd på dansgodis på Upperudslogen

12 jul

Man kan aldrig få för mycket av dansband. Då därför tog vi beslutet att även åka på dans på lördagen. Denna gång blev det inte Ransäter utan Molkom och Upperudslogen.

Där spelade ett band som kommer från Falkenberg. Bandet har ett snittålder på 55,4 år
De bildades 1968 som Jean Thorgny’s innan man bytte namn vid nyår 1968-1969 vid en spelning i Laholm. Anledningen till namnbytet var att bandet skulle ge ut sin första skiva inför ett stort orkesterforum i Falkenberg 1969. Och då tyckte man att Matz Bladhs lät bättre. Och med facit i hand har det ju fungerat rätt bra.

Om ni har kikat på deras senaste platta ”Lyckliga Stjärna” så ser ni att de har gräddvita kavajer på sig. Dessa brukar bara använda vid speciella tillfällen. Och med tanke på väderleken trodde jag inte att det skulle använda dom på logen just denna kväll. Men det gjorde dom. Jag har förstått att just Upperudslogen i Molkom ligger bandet varmt och hjärtat. Kanske för att de blir så väl omhändertagna av arrangör Anette och Marianne med personal. Så himla underbart.

Matz Bladhs var ett strålande spelhumör. Inte så konstigt när det kommer så mycket folk till logen just för deras skull. Mycket husbilar på plats som vanligt. Är det mycket husbilar på plats så brukar det betyda mycket danspublik och det gjorde det. Underart!

Det varmt på logen så de fina kavajerna åkte av efter en stund. Vilken tur att man han fota grabbarna tidigt under kvällen medans de satt på. Matz Bladhs är ett band som jag tror aldrig gör någon besviken. Man vet vad man för när man åker ut och dansar efter dem. De har förmågan att alltid leverera. I alla fall de gånger som jag sett dem live. Upperudslogen i Molkom var inget undantag.

Alla verkade trivas och det blev en riktigt kalaskväll i Molkom. Alla som var där höll i gång och dansade hela kvällen. Arrangören Anette med personal var supernöjd över kvällen. Och det kan jag förstå att hon var. Med all rätt skulle jag säga.

Men det är inte enbart Anette som gör danserna fantastiska. Hon har en undernar personal som ställer upp till 110%. Sen är jag och brorsan med på ett litet hörn och försöker så gott vi kan marknadsföra detta i sociala medier. Det arbetet gör vi helt ideellt för att vi älskar Anette och Marianne med personal så jättemycket. Vi kräver ingenting eller räknar inte med någonting eller tar något för givet. Därför var det extra roligt när vi mitt under danskvällen blev uppkallade till scenen. Där Anette tog till orda och berättade hur det var att driva och logen. Vidare berättade hon att det fanns två killar där som var guld värda och som hjälpte henne med marknadsföringen. var mig och min bror hon menade. Jag blev mycket glad och rörd efter uppskattningen. Vi fick varsina tröjor med texten ”Jag är guld värd”. Tusen tusen tack Anette. Jag måste få säga att även och din personal är guld värd. Vad vore logen utan dig och din underbara personal. Stort tack!!!

Kvällen avslutades som vanligt nere vid ”korvkiosken” med en korv. Tusen tack alla inblandade för en kanonkväll. Detta kommer man leva länge på.

Publicerad: 2017-07-12 15:01:21

admin