Med Bengt Hennings i Brunnsparken

26 maj
Bengt Hennings Orkester
Bengt Hennings Orkester

Den 11 maj var det dans i Brunnsparken Örebro. På scenen stod de eminenta grabbarna i Bengt Hennings redo att bjuda publiken på mogengodis. När det är vackert väder ute är det ju alltid lite svårt att sia om hur mycket folk det kommer till att bli. Med facit i hand kan man väl säga att det blev ”lagom” med danspublik. Men visst hade det gått att trycka in en och annan dansare till på Brunnsparken. Men vi som var där hade det mycket trevligt och fick spisa fin dansmusik signerat BH The band.

Det var ju några år sedan jag såg Bengt Hennings live, så detta var verkligen ett kärt återseende för mig. Och jag hoppas orkestern tyckte det samma.

Bengt Hennings i Brunnsparken Örebro
Bengt Hennings i Brunnsparken Örebro

Just denna kväll hade man en vikarie på klaviatur då Mats Grönborg inte var med på grund av operation. Kommer tyvärr inte ihåg vad vikarien heter som man hade men. Men det lät lika bra ändå.

Som jag skrivit tidigare är det alltid lika trevligt i Brunnsparken. Detta enormt genomtrevliga dansställe mitt i Sverige bör alla besöka som gillar att dansa.

BH gjorde ingen besviken denna kväll med sin dansmusik. Gamla ”oldies” blandade med nyare alster från sina skivor och medverkan i diverse danstävlingar. Personligen tycker jag att man innan paus spelade väldigt lugnt, medans man efter paus ökade farten lite grann inte minst i bugglåtarna som fick lite mer tryck.

Bengt Hennings i Brunnsparken Örebro
Bengt Hennings i Brunnsparken Örebro

Ska jag sammanfatta kvällen så blev den exakt så trevlig som jag på förhand spådde att den skulle bli. Trevlig danspublik, även om det fanns plats för fler dansare och sist men inte minst. Underbar musik från grabbarna från Skaraborg.

Publicerad: 2013-05-26 13:45:15

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.