Med Fernandoz i Gunnarskog

3 jul

fernagunne1501

fernagunne1502

Sedan 90-talet är det tradition att Gunnarskogs Idrottsklubb bjuder upp till dans på Gunnevi festplats. Det som började som en liten fest har med årens lopp utvecklats till en stor dans och musikfest. I år hade man liksom föregående år bokat in Fernandoz och Pila Pihlgrens orkester tillsammans med The Revivals och Thomas Johansson band. Sedan några år tillbaka har Fernandoz orkester på eftermiddagen gjort en spelning för FUB. Detta har skett i samarbete med Gunnarskogs IK. FUB Detta är en intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning ska kunna leva ett gott liv.

Publikantalet för denna ”tidiga kvällsdans” har ökat för varje år som gått och det blir bara fler och fler vilket är mycket glädjande. I år blev det dessutom publikrekord. Jag fick för andra året vara med och arrangera en bussresa hit från Kristinehamn vilket känns extra glädjande. Många av dom som kommer hit till denna dans har inte samma möjlighet att på egen hand ta sig ut på dans, så detta blir extra festligt.

fernagunne1505

fernagunne1506

fernagunne1507

I en strid ström rullar bussar och taxibilar in på den Stora parkeringen. Ur bussarna strömmar förväntansfulla och glada människor. Här skall dom minsann dansa till Fernandoz. Intill dansrotundan står Fernandoz fina turnébuss fylld med motiv från Värmland. Grabbarna är i full färd med att ställa in ljudet och fixa till det sista innan dansen skall ta sin början.

fernagunne1508

fernagunne1509

fernagunne1510

Så slog klockan fem och herr Wickström stampade in till kvällens första dans. Dom började lite lugnt med en låt som heter ”Varför” och efter den ”En dag den sommaren”. Med sin fina stämma spred Anders med sina bandkamrater mycket ljus och glädje. Efter första låten fick de rejäla applåder från publiken som verkligen gillar Fernandoz och dess musik.

fernagunne1511

fernagunne1512

fernagunne1513

På golvet var det full fart. Det roligaste att här dansar alla efter egen förmåga. Vill man inte dansa går det minst lika bra att bara stå och digga. Dansbandsoraklet Lennart ”Kaggen” Kagebo var så klart på plats och viste stolt upp att han inhandlat senaste plattan med grabbarna. Det är aldrig någon riktig FUB-dans utan Kaggen. Han är otroligt musikalisk och kunnig inom musik. Inte så många som kan årtal och orkestrar så bra som honom.

fernagunne1514

fernagunne1515

fernagunne1516

fernagunne1517

Så kom vi snart fram till kvällens paus då det var dags för ett annat band att bjuda på en liten scenshow av ett rockabillyband. The Revivals spelar äkta, genuin rock n’ roll med rötterna i 50-talet. Klassisk rockmusik från tiden då jeansen var uppvikta, brylkräm var ett måste och bilarna var riktiga skönheter! Allt detta uppblandat med deras egen stil och moderna influenser. Dom var rent ut sagt Skitbra!!!. Alltid kul att höra lite annan musik med. Dessa grabbar upplever jag gärna live igen. Rockabilly är riktigt skön musik som jag gärna lyssnar på och upplever live.

fernagunne1518

fernagunne1519

fernagunne1520

Snart så var grabbarna i Fernandoz tillbaka på scenen igen. Anders Nordlund på gitarr och sång, Thomas Wickström på sång och trummor, Kevin Björk Nordlund på dragspel, klaviatur och sång samt för dagen inlånade Janne Auvinen på gitarr. Bandet startade med klassikerna ”Radio Luxemburg” som var en av dom första låtarna som bandet spelade in på cd.

Klockan började dra sig mot klockan åtta och det var dags för grabbarna att runda av dansen och sedan ladda för kvällens andra uppträdande. Publiken ville aldrig sluta applådera. Lennart Björk från FUB Värmland gick upp på scenen och tackade alla som kommit och orkester som utlovade en repris 2016. Kvällen blev även det en stor publiksuccé med över 1300 dansanta gäster.

Här följer några fler bilder från dansen

fernagunne1521

fernagunne1522

fernagunne1523

fernagunne1503

fernagunne1504

Publicerad: 2015-07-03 11:32:20

admin