Med Gideons på Djäkneberget

12 aug

Från en annan danskväll till en annan. Jag hade långt tillbaka sett att mina vänner i Gideons orkester skulle spela upp till dans på Djäkneberget i Västerås denna onsdag. Samma onsdag som Matz Rogers spelade i Kolbäcksparken. Sagt och gjort så ringde jag och bokade hotell i Västerås och drog dit. Jag hade ringt hotellet innan och gjort klart att vi kunde komma och checka in efter klockan sex.

Sommarvärmen med tillhörande sol och klarblå himmel prydde denna trevliga kväll. Eftersom vi bodde centralt så blev det en lagom promenad upp på berget. Dock var GPS:en i mobilen inte på min sida så det blev några extra steg. Men vad gör det? Man får ju se fina Västerås. Denna gång hittade vi annan väg upp till berget. Det var en underbar syn att se Peter och de andra medlemmarnas miner på när jag gick framåt dansbanan. Alltid lika kul att överraska.

Djäkneberget är en riktigt underbar oas mitt i Västerås. Här arrangerar Djäknebergets Restaurang med stöd av Kultur-, idrotts – och fritidsförvaltningen dans varje onsdag under sommaren till populära orkestrar. Denna onsdag var det således dom trevliga grabbarna i Gideons från Eskilstuna som stod på scenen.

Just idag märktes det att det publiken ville ha mycket bugg. Det var mycket folk som hade tröjor med loggan Mälardalens dansklubb på. Härligt att se alla duktiga dansare på golvet.

Som vanligt blev det en del dansbilder. Fler bilder kommer sedan att publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här i parken och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

I pausen blev det god hamburgare som vi kalasade på. Det smakade mycket bra. Maten här på Djäknebergets restaurang håller yttersta toppklass. Så har du vägarna förbi när det inte är dans rekommenderas en middag här.

Efter pausen var det sedan full fart på dansen fram till klockan 22.00 då det var dags att runda av med sista dansen. Jag tycker dessa danser är mycket trevliga. Tillgängliga för alla. Det finns de som bara sitter och tar en fika och njuter av musiken och de som dansar från första till sista dans. Tack Gideons för en trevlig danskväll.

Publicerad: 2019-08-12 12:40:31

admin