Med Glade Glenn i Granbergsdal

21 aug

Den 8 augusti var jag till Granbergsdals Hytta. Där spelade Glade Glenn. Glenn Sundberg är hans artistnamn, Glade Glenn kommer från Bengt Nordlund, programledare i dåvarande Café Norrköping. Glenn har spelat dragspel sedan 5 års ålder och spelar fortfarande ofta och gärna på detta instrument. När han inte turnerar eller är på resande fot så ljuder dragspelet hemma i Bettna i Södermanland. Under åren så har han spelat med olika orkestrar, bland annat Sundbälgarna Efter att ha spelat dansmusik och underhållit med sin enmansshow lade han orkesterverksamheten på hyllan 1986. Sedan dess är han underhållare på heltid. Engagemangen varierar.

Glade Glenn bjöd på ett riktigt trivsamt och varierat program som bestod av dansbandslåtar, visor, gammaldans och mycket annat. Vädrets makter var nätt och jämt på vår sida. För att ta de säkra före det osäkra började man programmet lite tidigare än planerat för att undvika eventuellt regn. Regndropparna börja strila när vi åkte därifrån i kombination med ett stort åskoväder. ’

Mellan låtarna bjöds vi på trevliga anekdoter från Glenns mångåriga musikliv. Han tog även emot önskelåtar. Jag tror han blev lite förvånad när jag gick fram önskade låten ”Handelsboden” En låt av Ingemar Fälth. Dansbandet Dannys har bland annat spelat in den på skiva liksom Glenn själv. Detta är en av mammas favoritlåtar. Han sa att det var längesen han spelade den men gjorde ett försök. Och det klarade han med bravur. Sammanfattningsvis blev det det en mycket trivsam afton med Glenn i Granbergsdal. Så nu är det bar att längta till nästa år då han förhoppningsvis kommer tillbaka.

Publicerad: 2021-08-21 01:08:23

admin