Med Hilltons i Degerforsparken

5 jun

Här kommer lite bilder från en otroligt trevlig kväll i Degerfors med Hilltons orkester. En orkester som till dagen bestod av en trio då trummisen av olika anledningar inte kunde närvara. Men grabbarna var på spelhumör ändå. Många dansare fanns på plats. Glädjen stod högt i tak och det verkade som att många saknat att dansa under tiden det varit dansförbud p,g,a pandemin.

På plats i Degerfors var även Kajsa Juslin och Anne-Lie Gustavsson från Karlskoga Tidning som intervjuade mig bland annat om dansen och det runt omkring. Mycket trevligt. Spännande att se hur det blir i tryck sen. Det skulle komma med i deras sommarbilaga.

Klockan slog 18.00 och grabbarna i Hilltons räknade in till kvällens första dans. De börjar lite halvsnabbt med ”Om du vågar och vill” som Vikingarna spelat in bland annat och ”Stanna hos mig i natt” av Mats Bergmans. Därefter lite lugnt i låtarna ”I just wanna Dance width you” och ”Kärleksdansen”. Så var kvällens dans i gång på allvar. Många kända ansikten på golvet. Så härligt att se att publiken finns kvar och att de var på ett sådant danshummör.

Efter några danser var det dags för lite gammaldans. Då fick Hasse plocka fram sin fiol. Det blir lite annat med fiol och dragspel när man spelar gammaldans. Så kul att se folk som verkligen kan detta med kultis dansa det. Så många duktiga danspar som visade stora färdigheter i både, shottis, vals, hambo och snoa.

Det är inte bara sånglåtar som Hilltons bjöd på. Lars-Arne plockade fram sin saxofon och bjöd på lite instrumentalgodis mellan varven. Lite snabbare tongångar i ”Jag är tillbaka hem igen” och ”South of The border” följdes av ”Är du min älskling än” och ”På egna vägar” innan det var dags att gå och ta lite kaffepaus. Goda mackor, hembakt och en massa annat gott erbjuder serveringen i parken.

Mats Bergmans ”Slöseri med kärlek” och Donnez ”Jenny Lee” fick inleda andra halvlek som följdes av ”En clown i mina kläder” och ”Save The last Dance for me”. Hilltons spelade inte en enda dålig låt på hela kvällen. De vet av publiken vill ha. En härlig mix mellan nya och lite äldre evergreens. Gillar du tradition mogendans med lite sväng kan jag varmt rekommendera Hilltons.

Kvällen avslutades lugnt som sig bör. ”Främling” som jag tror finns på nästan varandra dansbands repa och Lasse Berghagens ”Farväl till sommaren” följdes upp med
”Idian love call” och ”Röda rosor röda läppar purpurvin”. En fröjd att se alla dansglada lugnt kryssa fram på golvet. Mycket applåder när de sista tonerna ebbat ut.
Efter att jag tackat av orkestern blev det lite korv med bröd innan vi sakta styrde kosan hemåt Kristinehamn. tack grabbar för en trevlig kväll i Degerfors.

Publicerad: 2022-06-05 23:32:19

admin