Med Hilltons i Degerforsparken

18 aug

hiltonsdfs1502

En varm och het onsdagskväll begav jag mig till Degerforsparken för att uppleva ett band med Kungälvs som utgångsort. Det är Hilltons orkester. Detta band har jag tidigare aldrig upplevt live. Men jag kände väl till dess existens. När vi anlände till parken var det fullt av bilar. Några hade till och med parkerat utanför parken vilket Hör till ovanligheterna. Vad skulle det bli av denna kväll med så mycket bilar? Det hela visade sig skulle bli en kväll med publikrekord. Nästan 240 personer vilket är oerhört bra för denna parken.

hiltonsdfs1504

hiltonsdfs1507

hiltonsdfs1506

Hilltons är en mycket populär orkester som spelat flera säsonger i Degerforsparken. Bandet består av Hans Torvald på sång, fiol och gitarr, Lars-Eric Quant på sång & gitarr, Bertil torstensson på trummor, Ingmar Lundgren på leadguitar, gitarr och saxofon samt Lars-Eric Tång på klaviatur dragspel saxofon och sång.

Bandet spelade många härliga danslåtar som passar perfekt för denna publiken. Igenkänningsfaktorn var hög på flera av låtarna. Man blandade friskt sånglåtar med instrumentala pärlor på saxofon. Ett extra plus för att man har dubbla saxar. Inte många som har det idag. Jag njöt i fulla drag av de låtar som spelades. Och jag såg att publiken gjorde det samma.

hiltonsdfs1509

hiltonsdfs1508

hiltonsdfs1515

Något som var trevligt var att man under gammaldansen hade fiolspel. Det var Hans Torvald som plockade fram sin elfiol och spelade på. Mycket trevligt inslag. Som gammaldans spelade dom förutom Shottis och Hambo och Vals även Svingen. Något jag inte sett så många band spela. Men publiken dansade det med. Inga problem.

Arrangören Manne var mycket nöjd med publiktillströmningen och Hilltons musik. Många var det som kommit dit enbart för musikens skull. Man får hoppas dom fick mersmak och återkommer på fler danskvällar i denna vackra park. Jg avslutar detta inlägg med fler trevliga bilder från kvällen.

hiltonsdfs1514

hiltonsdfs1513

hiltonsdfs1512

hiltonsdfs1511

hiltonsdfs1510

hiltonsdfs1505

Publicerad: 2015-08-18 06:11:01

admin