Med Wizex i Forshaga

18 mar
Wizex
Wizex

Det är få dansband som kan stoltsera med att man har över 40 år i folkparkens tjänst. Men det finns ett band som i dubbel bemärkelse kan stoltsera med detta, nämligen skånska Wizex orkester. I lördags spelade detta eminenta band upp till dans i Forshaga Folkets Hus. När dom är där kan man ju så klart inte sitta hemma och dega trots att det var melodifestivalfinal. Men med tanke på den musikaliska kvlaitén som varit om man bortser från ungefär tre låtar så visste jag att jag skulle få en större musikalisk behållning i Forshaga.

Wizex på scenen
Wizex på scenen

Sagt och gjort så tog broder och jag med oss en tjejkompis som liksom oss är Wizexfrälst. Strax efter halv åtta puttrade vi i sakta mak i väg med Forshaga som destination. Det var inte så värst mycket bilar ute på vägarna så resan gick smärtfritt. Med härlig dansmusik i stereon går ju allt som en dans. Ungefär 20 minuter innan dansen skulle ta sin början så parkerade vi kärran på parkeringen. Mycket bilar stod redan på parkeringen och det fanns även plats för några till. Det bådade gott.

Erik och Dan in action
Erik och Dan in action

När jag satt i bilen på väg till Forshaga visste jag att jag skulle få uppleva något mer än en ”vanlig” danskväll. De Wizexkvällar jag varit på har alltid varit något utöver det vanliga. Detta band är verkligen ett unikum i dansbandssverige. Få band är så genommusikaliska som Wizex. Det är fröjd för både örat och ögat att se och höra detta band. Samtidigt som man bjuder på härlig dansmusik så bjuder man samtidigt på en show.

Anna och Thomas
Anna och Thomas

Under hösten 2013 släppte orkestern det kritikerrosade albumet ”40 år i Folkarparkens tjänst” som är ett jubileumsalbum. Ett album som jag ger full pott i betyg, Ofta när band gör jubileumsplattor så samlar man ihop låtar från tidigare skivor och ger ut på nytt. Det har även Wizex gjort. Men dom skiljer sig på en punkt. Samtliga 18 låtar har fått nya snygga arrangemang av mästaren Erik Iversen. Det märks att man lagt ner stor möda för att ge dessa odödliga klassiker nytt liv. Många av dessa låtar spelade man live i Forshaga. Jag njöt från första till sista låt. Man spelade inte en enda dålig låt på hela kvällen. Och dessutom blandar man och ger så otroligt mycket så det blir stor variation på danskvällen. Har man spelat i över 40 år så man ju en enorm stor låtkista att ösa ur, både vad gäller covers och egna låtar.

Wizex in action
Wizex in action

Den ena hitlåten av löste den andra. Kul att även höra Thomas sjunga på dansk Jag hade förövrigt en liten diskussion med min bror om just Kim Larsens låt ”Lille du” som Thomas framförde. Matz Bladhs har ju spelat in den på svenska med ny text av Ulf Georgsson. Jag förstår inte riktigt var man gör en ny svensk text när Danne Stråhed redan gjort den på svenska. Han har för övrigt spelat in den med Chinox. Nog om detta.

Thomas in action
Thomas in action
Anna med sin underbara röst
Anna med sin underbara röst

wizexfoh1418

Åter till scenen i Forshaga Folkets Hus när Wizex ger gärnet på scenen. Anna och Thomas tillsammans är lika självklart som 1+1. Sådan personkemi som dessa har måste vara unikt. Tillsammans med dom övriga i bandet så förstår ni kanske hur bra detta är. Har ni inte upplevt Wizex live förut så gör det. Ni kommer inte att bli besvikna.

Mäster Erik
Mäster Erik
Dan
Dan

Det är just sådana här kvällar man aldrig önskade skulle ta slut. Men tyvärr var det ju så att klockan tickade i väg och det var dags för bandet att spela kvällens sista låtar. Sådana här kvällar lever man länge på. Både jag, min bror och vår vän Carina var rörande överens om att vi snart måste uppleva Wizex live igen. Får kolla på deras spelplan i fall dom närmar sig Värmland eller något annat trevligt ställe. Efter lite trevligt eftersnack med bandet samt fotografering bar det hemåt.

Här följer fler bilder från kvällen.

Dansgolvet
Dansgolvet
Danspublik
Danspublik
Tommy med sin sax
Tommy med sin sax
Allan med sina trummor
Allan med sina trummor

wizexfoh1418

Anna och Thomas
Anna och Thomas
Thomas showar
Thomas showar
Retromickar så klart.
Retromickar så klart.
Wizex turnébuss
Wizex turnébuss
Publicerad: 2014-03-18 15:44:00

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.