Micke Ahlgrens är livslevande för femte gången

29 okt

Micke Ahlgrens har släppt sin nya platta LivsLevande 5. Liksom tidigare plattor är denna liveinspelad av grabbarna. 14 låtar finns med på plattan. Denna gången har man inte enbart satsat på covers. Fyra helt egna nya låtar finns med på plattan. ”När vindarna vänder”, ”Dansa med mig”, ”Din ögon är blå” och tidigare släppta singelspåret ”Linn jag är din”. Flera av coverlåtarna är välkända låtar som man hört förr som bandet framför i sin helt egna stil.

En styrka som bandet har är att samtliga fyra medlemmar. Micke Ahlgren Bas & sång, Kent Ekman Trummor & sång, Jörgen Ohlsson Keyboard, Dragspel & sång och slutligen Petter Sand sax,flöjt,gitarr & sång. Bandet räknas som ett av Sveriges mest publikdragande dansband och har på sin repa låtarna du känner igen. Lättdansat, musikaliskt, svängigt där några av Micke Ahlgrens kännetecken. Jag har sett bandet live vid ett flertal tillfällen och vet hur svängigt och glatt gäng Micke Ahlgrens är. Detta speglar sig så klart av sig på plattan

Bland de nyare spåren gillar jag ”När vindarna vänder” och ”Linn jag är din” absolut bäst. Båda med sång av Kent Ekman. De ska ha ett stort plus för att de inte kryddat skivan med enbart covers.

Så vill man ha en trevlig platta att dansa till eller bara lyssna på i bilen är detta ett givet köp. Bra hantverk grabbar.

Följande låtar finns med på plattan
1. Aj aj aj (det bultar och det bankar)
2. När vindarna vänder
3. Sven-Ingvarsmedley
4. Dansa med mig
5. Det regnar och regnar (It keeps rainin’)
6. Inget stoppar oss nu( Inatt inatt)
7. Sitter i regnet
8. I mina skor
9. Anna och mej
10. La Paloma
11. Linn jag är din
12. Dina ögon är blå
13. Let’s twist again
14. Nyanser

Publicerad: 2017-10-29 17:15:59

admin