Minnesbilden: Johnny Sandin – Vindens mellodi

30 mar

jsadinsvindensmelodi15

I dag tänkte jag skriva om en cd som jag nyligen fått tag på till min digra samling. Det är en härlig skivan med Johnny Sandins orkester
Skivan är inspelad 1992 och kom ut samma år. Musiker på skivan är: Johnny Sandin, Joel Emanuelsson, Svante Gustavsson,Göran Nordin Donald, Tommy.
Dom två övriga saknar jag tyvärr efternamn på. Körar på skivan gör Agneta Jonasson och Patrik Olsson. Producent är Patrik Olsson. Studiotekniker är Jonas Ogelid.

Jag blev riktigt glad när jag fann denna på cd. Jaghar tidigare haft plattan på kassett. Den har jag försten köpt av en Karlstadprofil vid namn Nils Waldemar Larsson. Han åkte runt på marknader förr och sålde dansbandskasetter billigt. Min mor har en gång i tiden jobbat med honom på Nya Wermlands Tidningen. Så hon fick alltid rabatt. Var han på bra humör kunde man få 10 kassetter för 150 spänn. Har köpt många kassetter av honom genom åren.

Johnny Sandin startade 1985 ett dansband med namnet Sandins Orkester, men efter en del missförstånd och förväxlingar med ett annat band döptes bandet om till Johnny Sandins 1988. Vid denna tidpunkt började gänget spela på heltid. 1992 samma år som denna platta släptes var ett spännande år, då medverkade bandet bla i SVT (sändes från Frykdalsdansen i Sunne)

Följande låtar finns med på denna produktion
1. Vindens melodi
2. Why did it have to be me
3. Lite av din tid, lite av din kärlek
4. Caramia
5. The great pretender
6. Våga och vinn
7. Pojken i fönstret
8. Ett liv tillsammans
9. Let me be there
10. Tack för att du finns
11. Return to sender
12. En sång till Marie

Bjuder er här på Mona Gustafsons låt ”Lite av din tid lite av din kärlek”

jsandins92

Publicerad: 2015-03-30 03:51:53

admin