Minnesbilden: Keith Elwins på dansbandsmaraton i Ransäter

19 feb
Keith Elwins på dansbandsmaraton
Keith Elwins på dansbandsmaraton

I bland när man sitter och rotar i datorn finner man fram gamla bilder. Denna bild är från något som heter ”Dansbandsmaraton” som arrangerades 2004. Detta gick av stapeln i Ransäter. Totalt elva band stod på tre olika scener och bjöd på dansmusik på fredagen mellan 18-02 och lördag 11-15 och 18-02. Fredagen avslutades med svensktoppsallsång med Bengt Alsterlind.

Totalt spelade 11 band under två dagar varav ett band spelade båda dagarna. Följande band uppträdde: Danslaget, Håkan Nordlöfs, Nikita, Peter Alvenfors orkester, Jiws, Matz Rogers, Torgny Melins, Beverliz, Keith Elwins, Björnes och Cliptons. Av banden som uppträdde är det bara tre band, Matz Rogers, Peter Alvenfors (idag Alvenfors) och Cliptons som är verksamma idag.

Tyvärr var det inte så mycket folk då man totalt missat att ha lite pengar över till annonsering. Jag minns tidningsannonsen för detta. Dansbandsmaraton i Ransäter och ett mobilnummer. Hade man gjort mer reklam tror jag detta blivit en succé. Och succé blev det ju om man läste Får Jag Lov. Jag skickade in bilder och dom skrev repotaget där man kunde läsa att det blev en succé med över 500 dansare på två dagar. En siffra som minst skulle ha varit det fyrdubbla. Jag minns att på vissa banor var jag ensam som lyssnare. Men trots detta verkade banden ha det trevligt.

Publicerad: 2015-02-19 06:51:26

admin