Mogengodis med Bob Stevens på Upperudslogen

19 aug

bobuppe1501

Det var några år sedan som dom var på logen men nu var det dags igen. Bandet jag snackar om är Bob Stevens. CD-Aktuella Bob Stevens som ust nu är aktuella med nya plattan ”Skåne är ett härligt land”. Bandet är ursprungligen från Markaryd i Småland som bildades 1958 och splittrades 1978 och 1987 återbildas i Skåne med Mats Kärlid som sångare och gitarrist. Övriga medlemmar är Dan Gustafsson som spelar Gitarr, sax och sång. Mats Olsson trakterar saxofon och klaviatur. Slutligen hittar vi Micke Langen bakom trummorna. Detta är fyra grabbar som blivit omåttligt populära hos danspubliken. De spelar en ren, rak, enkel genuin mogen dansmusik.

bobuppe1502

bobuppe1503

bobuppe1510

Vi landade på logen en kvart innan det hela skulle ta sin början. Betalade vår entré och snackade lite med vakterna.. Stunden senare kom grabbarna och var så redo att köra igång denna danskväll. Mats tog til ordna och hälsa alla varmt välkomna hit till denna fantastiska loge. Micke bakom trummorna räknade in till första dansen som bestod av ”Kärleksdansen”. Sedan tog Mats fram saxofonen och blåste till i ”Forever and ever”. Efter den lugna inledning blev det bättre fart i låtarna ”Mest av allt” och ”Rosa Linn”. Så var dansen med Bob Stevens igång.

Som jag skrev tidigare så har de släppt en cd där det hyllar sin landskap Skåne. Flera låtar från denna cd bjöd de på. Dan sjöng bland annat ”Shim shimmy”. En härlig buggrökare. Full fart var det ute på dansgolvet. Härligt att se hur mycket publiken älskar låtarna och Bob Stevens orkester.

bobuppe1511

bobuppe1512

bobuppe1504

Det trevliga med Bob Stevens är att dom inte kopierar arrangemangen rakt av när det gäller covers. Dom filar till dem och ”Bobbar” till dem för att få en egen tusch på dem. ”Tycker om när du tar på mig” är en fantastisk låt signerad Per Gessle som grabbarna bjöd på i sin egen tappning. Från nya plattan Hasse Anderssons stora hit ”Guld och gröna skogar” och Peps Perssons ”Sicket elände”.

bobuppe1508

bobuppe1509

bobuppe1513

Så var vi framme vid kvällens paus. Jag och broder gick med grabbarna in och fikade tillsammans med trevliga arrangörer för Skoga Bygdegård som var på plats. Jisses vilken middag arrangören Anette dukat fram åt grabbarna. Jag tycker att flera av landets arrangörer borde komma hit på studiebesök. Själva fick vi otroligt smarriga smörgåsar med pannbiff och en massa andra godsaker på plus en bakelse till efterrätt. Tack tack snälla ”Matmor” Anette.

Åter igen på plats vid logen för andra halvlek fram till 01.00
Den förlöpte ungefär som första halvlek. En salig blandning av härliga låtar både sång och instrumentala. Man spelade bland annat en av mina favoritlåtar från förra plattan ”Det spelades bättre boll” som skånebanden Torsson och Wizex även spelat in.

bobuppe1506

bobuppe1507

bobuppe1514

Så var tiden inne för kvällens sista dans. Orkestern tackade den underbara publiken för alla applåder, arrangören för ett fantastiskt mottagande och underbar mat. Vi var inte sena att svara med stående ovationer. Den undera låten ”No more Boleros” fick avsluta denna kväll. När så sista låten var över ville publiken ha mer så det blev så klart ett extranummer.

bobuppe1505

bobuppe1515

bobuppe1516

Publicerad: 2015-08-19 23:07:22

admin