Mogna Män bjöd på mogengodis på Karlsholme

15 sep

Så var det dags för PRO Mariestad att arrangera höstens andra dans. Denna onsdag var det de trevliga herrarna i Mogna Män som skulle svara för dansmusiken. Kjell Malmborg, Kenneth Färnlund och Roland Ask. vi brukar åka ner och överraska dessa när de spelar i Mariestad på en av landets finaste folkparker. De blir alltid så glada när vi tittar in i logen och säger hej. Detta band har så otroligt trevlig repa. Massor av evergreens blandat med dagens dansklassiker.

Så slog klockan 18.00 och det var dags för grabbarna att inta scenen spela upp till aftonens första dans. ”Om du vågar och vill” sjöng Kjell innan Kenneth tog vid i ”Du kom försent”. Sedn tog Roland till saxen och bjöd på ”Utan dina andetag”. Fnatastiskt spelat. Jag kan hålla med det Kjell sa i en intervju. Att det saknas något i ett band som inte har sex. Det hör liksom till i dansband att man har lite blås.

Jag vågar påstå att de inte spelade en enda dålig låt på hela kvällen. de et verkligen hur de skall charma en publik med bra låtar. Jag kan varmt rekomendera deras full-cd där flera av de låtar de spelar ute på dans finns med. Kjell på en av mina favoritlåtar. En riktigt fantastisk fin låt ”Tänd ett ljus i fönstret”- Det är en låt många dansband spelar, men inga gör den som Mogna Män. Det var längesen jag hörde nåt ifrån dig inledde Kjell med att sjunga på ett sätt han bara kan göra.

Till slut var vi framme vid kvällens paus. Vi kalasade på mycket god mackor från cafeterian. Under fikat samtalade mig många trevliga dansare. Många som inte sett mig där förut och som undrade vart mina bilder hamnade. Jag berättade att jag fotografera för att visa upp hur trevligt och roligt det är att vara ute och dansa. Samtidigt får ju dansstället och kvällens orkester lite gratisreklam. Andra kände till min bilder som jag även publicerar på danslogen. Det är så härligt när man får uppskattning för detta ideella arbete som man lägger ner.

Efter en stund stod grabbarna klara på scenen för andra halvlek. Kjell berättade att han med sitt förra band Bengt Hennings var med i Dansbandskampen 2008. En låt de spelade där var Sven Ingvars ”Säg inte nej säg kanske, kanske.”. Denna bjöd Mogna Män. De hade till och med lånat samma arrangemang som jag tror Martin Lindqvist är lite delaktig i. Det märks att de själva gillar låtarna som de framför. Some nanna musiker sa en gång så man kan inte ljuga för sin publik och spela sådant man inte själv gillar.

Morgan Robertsson från PRO Mariestad gick upp på scenen och tackade Mogna Män och publiken. Han passade på att hälsa publiken välkomna tillbaka den 28/9 då Tång & Company besöker Karlsholme . När man har roligt och trevligt går tiden för fort. Mogna män förkunnade att de kommit fram till aftonens sisa dans. ”Sånt rår inte åren på” och sedan ”White cliffs of the dover”.
Tusen tack PRO Mariestad och alla som är med och abetar med dansen. Stort tack även till grabbarna i Mogna Män för en fantastisk danskväll.

Publicerad: 2022-09-15 23:04:54

admin