Mogna Män inledde danssäsongen i Degerfors

16 maj

Lördagskvällen den 4 maj 2024 var en dramatisk sådan i Degerforsparken. Nedre dansbanan, en central plats för bygdens älskade danskvällar, stod i lågor. Branden bröt ut elva dagar före den planerade säsongspremiären och lämnade många i ovisshet och oro. Skulle det bli någon dans alls i år? Skulle den efterlängtade premiären gå om intet?
Men Degerforsparken hade en osynlig räddare i nöden: övre dansbanan.

Trots bedrövelse och oro tog arrangörerna snabbt tag i situationen. Med gemensamma krafter och en stark vilja att inte låta dansglädjen släckas med branden, ordnade man till så att den kunde användas för dans. Man ringde runt till de bokade banden och förklarade läget. Alla var positiva till lösningen.

Den 15 maj, bara elva dagar efter branden, sken Degerforsparken i nytt ljus. Vädret visade sig från sin bästa sida, och en ström av glada besökare fyllde parken. Förväntningarna var höga, och stämningen gick nästan att ta på. En stor lättnad över att få dansa i denna fina anrika folkpark som invigdes redan 1912.
På scenen stod dansbandet Mogna Män, som består av före detta medlemmar från det legendariska Bengt Hennings: Mats Grönborg, Kjell Malmborg och Roland Ask. ”I mina skor” av Alf fick inleda kvällen i Degerfors. Deras erfarenhet och passion för dansmusik syntes och hördes i varje ton. De bjöd på en kväll fylld av mogen dansmusik som inte lämnade någon besviken. Kvällen genomsyrades av härlig stämning, där alla fann gemenskap på dansgolvet. I Degerfors är vi nästan som en stor familj.

Lokal-tv och flera journalister var på plats för att dokumentera härliga danskvällen i Degerforsparken. Dansglädjen var påtaglig och smittsam, och det var svårt att tro att man nyligen stått inför en potentiell katastrof.

Anita Larsson, bokningsansvarig för Degerforsparken, strålade av stolthet och glädje när hon summerade kvällen. Markus Redman dansbandsfotograf var även han nöjd. Jag törst nästan lova att jag även pratar för parkens räkning. Kvällen överträffade alla förväntningar. Jag ser med stor tillförsikt fram emot resten av säsongen. Ett gediget program är bokat med hela sjutton danskvällar. Band från hela sverige kommer och spelar under säsongen. Junix, Matz Rogers, Gideons, Samzons, Hedins, Strike, Pär Norlings och Tobbez är några av gobitarna i sommarens program.

Säsongspremiären blev precis så bra som man hoppats på. Trots motgångarna lyckades de skapa en magisk kväll fylld med glädje och dans. Med Mogna Mäns toner ekande i minnet ser dansarna fram emot en säsong fylld av många fler sådana oförglömliga kvällar.

Publicerad: 2024-05-16 13:55:50

admin