Mona G dagen bjöd på sång och musik

16 aug

monagdag-1601
Varje år arrangerar man på vackra Vallsjöbaden i Sävsjö musikevenemang. På onsdagar har man mogendans med Sveriges bästa dansband. Varje söndagseftermiddag bjuds det på scenunderhållning med varierat program. Ett populärt inslag är den årliga ”Mona G dagen”. Det är den populära country och danbandssångerska Mona Gustafson från Växjö som bjuder in till sin egen dag.

Aktuellt för Mona är att hon i år tilldelades SKAPs stipendium som delades ut under en allsång i slutet av juli. Detta delas normalt ut i Malung under guldklavegalan men eftersom Mona var upptagen med detta framträdande delades priset ut lite tidigare. Så man kan säga att det var en nöjd och strålande Mona som uppträdde på Vallsjöbaden denna trivsamma söndag.

monagdag-1602

monagdag-1603

monagdag-1604

monagdag-1605

monagdag-1606

Mona bjöd på en mycket varierande och trivsamt program. Hon berättade mycket trevliga anekdoter från sin karriär. Från de första talangtävlingarna, spelandet med sin pappas orkester till Leif Bloms och egna bandet Mona Gs. Även om jag under många år jobbat med Mona G så var det en del som jag inte kände till. Mellan det trivsamma pratet bjöd Mona förstås på mycket härlig musik från sin imponerande karriär.

Vallsjöbaden är en mycket trevlig plats. Det blev en riktigt mysig dag med Mona G och hennes musik. Anders Samuelsson hade inför dagen ordnat med otroligt snygga affischer och diverse skyltar. Ett bord stod uppdukat för skivförsäljning. Det hela såg otroligt proffsigt ut. Det gick absolut inte att missa det blickfånget. Mycket snyggt presenterat. Även på scenen såg det mycket smakfullt ut. Två snygga roll-ups som vi producerat på jobbet hade Mona ställt upp. Riktigt tjusigt. Det blir liksom lite mera liv på scenen.

monagdag-1607

monagdag-1608

monagdag-1609

monagdag-1610

monagdag-1611

Mona bjöd på ett mycket varierat program. En fördel jag tror Mona har du är att hon kan framföra vilken låt som helst i princip utan att behöva tänka på att det skall vara dansant. Spelar man dansmusik så har man ju lite att förhålla sig till som att det skall vara en bra danstakt i låtarna. Hon blandade country, visor och dansband.

Och om ni undrar om hon spelade ”den” låten så gjorde hon så klart det. Jag pratar så klart om ”Dig skall jag älska all min tid” som han vann Hänt Meloditävling med 1992 och ”sopade banan” med Sveriges dansbandselit. Även jag fick min favoritlåt. Nämligen ”Lite av din tid lite av din kärlek”. En låt som kan räknas som en av Monas populäraste låtar. Thorleifs tog sig an denna låt inför deras medverkan i Hänts Meloditävling 1991. Detta efter att Leif Bloms ”ratade” låten. Men det har blivit väldigt omtyckt och likt ”Dig ska jag älska all min tid” har det blivit inspelad av ett flertal dansband.

monagdag-1612

monagdag-1613

monagdag-1614

monagdag-1615

monagdag-1616

Sammanfattningsvis blev det en mycket trevlig eftermiddag tillsammans med Mona G och alla som var där för att lyssna. Man fick till och med ställa dit extra stolar för att alla skulle få plats på dansgolvet. En musikalisk dag som man kommer leva på länge. Efter Monas framträdande bjöd den snälle arrangören Bengt på fika. Tackar så hjärtligt för detta. När vi hjälpt Mona att packa i hop lite grejer for vi tillbaka till vårt hotell i Vrigstad. Väl där lyssnade vi på Guldklavegalan på radion.

monagdag-1617

monagdag-1618

monagdag-1619

monagdag-1620

monagdag-1621

Publicerad: 2016-08-16 22:23:24

admin