Otroligt stark debut från Ninnas

23 dec
Ninnas med ny cd
Ninnas med ny cd

NINNAS ORKESTER – TUSEN VACKRA DAGAR
Betyg: 5
Antal låtar: 14
Längd: 43:22

Ninnas orkester är en trevlig bekantskap från Trelleborg som bildades 2004. Sedan starten har bandet gått från klarhet till klarhet. Under 2012 låg bandet 16 veckor på Svenska Topplistan med den egenskrivna låten ”Utanför din dörr”. Orkestern har även blivit framröstade som årets uppstickare 2012 och har även varit nominerade till ”årets Dansband” tillsammans med storheter som Lasse Stefanz och Drifters

Ninnas består av Pernilla Lindgren sång och dragspel, Mats Lindgren sång och kompgitarr, Kent Notefors på sång och gitarr, Fredrik Lindbäck på trummor och Bosse Magnusson på keyboard och sång.

Efter några singelsläpp har man nu släppt sin debut-cd. Och det är en platta som lovar mycket för framtiden för Ninnas orkester. Det låter bra om hela plattan rakt igenom med riktigt bra låtmaterial.

Bland låtskrivarna på skivan återfinns flera kända namn som Åsa Karlström, Mats Larsson, Lennart Dahlberg, Jonas Lindau, Micke Løvdalen och Danne Attlerud för att nämna några. Många av låtarna skulle med engelsk text bli riktigt grymma countrylåtar i Nashville. Då förstår ni nog vilken kvalité det är på dom. Och jag tycker att det doftar lite country över låtarna och hela plattan. Pernilla sjunger på 12 av skivans 14 låtar. På övriga spår hörs hennes man ”Mats Lindgren” som gör allra bäst ifrån sig i låten ”Allvar eller skämt”.

Ninnas orkester  Foto/Copyright: Ninnas orkester
Ninnas orkester Foto/Copyright: Ninnas orkester

Det var längesedan som jag hörde ett så bra debutalbum med bara eget material på. Detta gör det riktigt svårt att plocka ut guldkorten på plattan. Men jag skall försöka göra ett försök ändå.

– ”Skyll dig själv” en svängig låt signerad Åsa Karlström/Mats Larsson som sätter sig direkt efter första lyssningen.

– ”Att glömma och förstå” en trallvänlig upptempolåt med lite countryfeeling som sitter som handen i handsken.

– ”Låt oss börja om” en mycket fin låt signerad Jonas Lindau med en riktigt fin refräng och text.

– ”Ta mig hem härifrån” som Ninna själv skrivit tillsammans med producenten av plattan Jörgen Andersson. En stark låt med en fin text.

”Kusiner och bröder”, ”Av kärlek” och ”Steg för steg” är andra spår som tål att lyssnas på en extra gång.

Med på plattan finns även en duett mellan Ninna och Christian Haraldsson som sjunger i dansbandet Extas. Deras röster går hand i hand i låten ”Kärlekens renässans” och känns lika naturliga som att ett plus ett är två. Mycket stark duett som jag hoppas vi får höra mer av.

Sammanfattningsvis är detta en oerhört stark platta. Stort plus för att alla låtar utom en är egna originallåtar. Jag vet att ”Ninna” kämpat hårt för detta album och att hon är mycket nöjd med plattan. Och det har hon all rätt att vara. Med detta album är Ninnas på väg mot något riktigt stort. Till alla arrangörer vill jag bara säga. Skynda er att boka Ninnas innan någon annan hinner före.

Publicerad: 2014-12-23 01:37:30

admin