Nya Bob Stevens går från klarhet till klarhet

15 jan

Nya Bob Stevens kallar de sig. Men vilka är de som står bakom? Det är Christoffer Bengtsson på sång och gitarr, Manfred Frid som sjunger och trakterar klaviatur och dragspel, Pierre Nilsson på sång och bas samt Ulf Sjöstedt på sång och trummor.

När bandets trummis Micke Langen tragiskt avled 2021 funderade Christoffer och Pierre om man skulle lägga ner eller fortsätta. Glädjande nog beslöt de sig för att fortsätta. Resultatet blev ”Nya” Bob Stevens. Man sopade ordentligt på repertoaren och byggde under pandemin upp en helt ny.

Bob Stevens är väldigt populära. Det märks på landets dansbanor där de drar fulla hus med publikrekord.

Under hösten och vintern har man på Atenzia Records släppt flera singlar med otroligt starkt material. Christoffer visar verkligen vilken profilstark sångare han är.

Bland låtarna jag vill puffa lite extra för är svängiga ”Bing Bang Boom”. En härligt svängig sak som sätter fart på dansfoten.

”Minnets bagage” av Arne Bakken. En lugn och fin låt med tänkvärd text där Christoffers röst verkligen kommer till sin rätt.

”Jag vill visa dig” tillhör också en av favoriterna som kan bli en florfiller. På samma singel som baksida finner man ”Pokarekare Ana”. En fin instrumentallåt där
Manfred visar vilka kunskaper kan besitter när det gäller att spela dragspel.

Den 24 februari släpper bandet sitt nya album ”Bing Bang Boom”. Ett album som innehåller tretton låtar.

Följande låtar finns med på skivan
1. Bing Bang Boom
2. Alexandra
3. Tar oss framåt genom livet
4. Jobbelåten
5. Jag ska visa dig
6. Pokarekare Ana
7. Minnets bagage
8. Rock ’n’ Roll band
9. Min ängel
10. Tillbaka igen
11. Där du finns
12. Från noll till hundra
13. En sång om kärleken

Publicerad: 2023-01-15 21:34:09

admin