Nya parker dokumenterade

10 jul
Lakene Folkets Park och Hagforsparken
Lakene Folkets Park och Hagforsparken

Idag är jag glad. I jakten på folkparker har jag dokumenterat två folkparker på min värmlandsresa. Alla bilder finns i facebookgruppen Svenska Folkparker och festplatser

Första parken jag hittade eller som min far vid ett tidigare besök i bygden hittade var Lakene Folkets Park. Lakene ligger några kilometer sydväst om Hagfors. En riktigt välskött och trevlig park som Rickard Gramfors pysslar om. 2009 på annandag påsk bjöds det upp till det som alla trodde var sista dansen till Nils-Birgers i Lakene Folkets hus. Orsaken var att orken började tryta hos Hasse Carlsson och hans kamrater i föreningens styrelse. Läs mer på artiklarna under.

» Sista dansen i Lakene Folkets Hus
» Lakene Folkets park – Rickards nya ”sommarhus”

Den andra parken jag hittade var Hagforsparken. Denna hittade jag egentligen inte eftersom jag visste precis vart den låg. Sen jag var här sist för typ 100 år sedan eller något sådant såg jag att teaterbyggnaden var riven. Trist :( Men å andra sidan var den väldigt sliten och stort behov av restaurering. Det var i denna parken som en viss Sjögren gjorde scendebut.

Publicerad: 2014-07-10 02:03:20

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.