Nykroppanatta får parken att leva upp

15 jul
Nykroppaparken
Nykroppaparken

Nu har jag i flera dagar fått tummen ur och skriva om Nykroppanatta men det har kommit en del annat i vägen. Och sen har man ju faktiskt semester med allt vad det innebär. Men här kommer reportaget i alla fall.

Så har det då gått ett år och det var således dags för en ny upplaga av Nykroppanatta i Nykroppa fina Folkets Park som egentligen heter Dammboparken. Dags att väcka parken tll liv igen. I år var det Matz Rogers från sagolika Sunne som stod för dansmusiken tillsammans med trubadurerna Gert & Stefan. Innan vi anlände till parken besökte vi goda vänner i Nykroppa för en fika. Eller Newbody som Nykroppa heter på engelska. Ganska fräckt att kunna säga att ”Im come from Newbody”.

Nykroppaparken
Nykroppaparken

När vi anlände till parken var det ett fåtal bilar här. Men vi visste att det skulle komma mycket folk vad kvällen lider. På landsbyggden går man ut lite senare. Här är inte alla på plats till klockan 21.00 utan man droppar in lite efter hand. Men dom riktiga dansentusiasterna var så klart på plats för att höra Janne Carlsson räkna in till kvällens första dans. Dom börjar lite mjukt och skönt som man säg bör.

Nykroppaparken
Nykroppaparken

Jag passar på att vandra runt i parken för att ta lite bilder till facebooksidan. Såg att vissa delar var med underhållet än andra. Men glädjande nog såg jag att taket till dansrotundan var åtgärdat. Det var under förra året lite kritiskt med taket. Kultur- och föreningsutskottet i Filipstads kommun beviljade Nykroppaparken 27 000 kronor i bidrag. Man fick bland annat ta hjälp av ett företag att byta ut tunga reglar i två av åtta taksektioner. Men nu är det åtgärdat.

Danspublik
Danspublik

Åter till dansen där det var lite mer folk som hittat till rotundan. Det är ju hemvändarkväll så många utsocknes som flyttat från Nykroppa kommer hem denna helg för att träffa släkt och vänner. Tar en öl och snackar lite skit om vad som hänt sedan sist det var Nykroppanatta, och går in och tar sig en dans eller lyssnar på trubadurerna. Serveringen var riktigt lyxig kvällen till ära. Där kunde man till och med köpa sig varm mat. Vi slog till på ett jättegod kasslergratäng. Mumsfilibabba!

Det bjöds på kasslergratäng
Det bjöds på kasslergratäng

Jag tog ett avbrott från dansbanan för att lyssna på trubadurerna. Och just när jag kom fram så spelade dom en favoritlåt som jag har. Kim Larsens ”Hva gør vi nu, lille du” följt av ”This is my life”. Det blev lite magisk stämning med allsång. Han kan skriva låtar den där Dansken, inget snack om det. Om det är något lite äldre publik på dansbanan är det lite yngre besökare här. Det är lite som förr när alla gick till parken för att roa sig. Det enda som fattades var tombola, luftgevärsskytte och chokladhjul.

Drag i trubadurtältet
Drag i trubadurtältet

Inne på dansbanan har sångaren Roger Andersson fått hjälp med sången av en tjej som är på sin möhippa i parken. Barbados kända låt ”Berlinda” framförs i en annorlunda duett. Det var lite si och så med texten från tjejens sida. Men kul var det. Alltid kul när folk bjuder på sig själva. Jag önskar den lyckliga mön lycka till. Jag antar att du vid det här laget redan är lyckligt gift.

En liten möhippa
En liten möhippa

Matz Rogers fortsätter dansen utan mön. Det blir en favoritlåt som jag önskat. Mona Gustafsons ”Dig ska jag älska” som jag önskade till min mamma som älskar den låten. Därefter blev det instrumentalt med Roger och Ulf på saxofon i ”Vid en liten fiskehamn”: Underbara låtar. Två saxar instrumentalt är underbart och inte så vanligt förekommande i dansband. Men det är inte bara dessa två herrar i bandet som bjuder på instrumentalt godis.

KG med sitt gyllene gitarrspel
KG med sitt gyllene gitarrspel

Det finns en kille i bandet vid namn Karl-Gustaf Örtlund som med sin gitarr får en att sväva i sjunde himlen. En favoritlåt han framför är ”Thoméegränd 14”. KG Örtlund är även den i bandet som får ”sista ordet” innan det är dags att tacka för sig. Extranummer i form av guitarrboogie får inte av för hackor. Tack till Matz Rogers Ulf, Roger, Kalle, Janne och Lennart, trubadurerna Gert & Stefan och alla andra inblandade för en trevlig Nykroppanatta 2014.Vi ses igen 2015

Här följer lite fler bilder från Nykroppanatta 2014

Drag i trubadurtältet
Drag i trubadurtältet
Utsikt över Nykroppaparken
Utsikt över Nykroppaparken
Lennart med sina klaviaturer
Lennart med sina klaviaturer
Janne bakom trummorna
Janne bakom trummorna
Ulf Gullbrandt
Ulf Gullbrandt
KG med sitt gyllene gitarrspel
KG med sitt gyllene gitarrspel
Bandet in action
Bandet in action
Dubbla saxar är inte illa
Dubbla saxar är inte illa
En av trubadurerna
En av trubadurerna
Mycket folk var det i trubadurtältet
Mycket folk var det i trubadurtältet
Full fart på trubadurerna
Full fart på trubadurerna
Publicerad: 2014-07-15 06:07:02

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.