Ölme firade 70 på Mastis

10 okt
Ölme firade 70 år
Ölme firade 70 år

I lördags på Mastmagasinet i Kristinehamn firade vi i IFK Ölme vårat 70-års jubileum. Över 80 personer var med för att fira föreningens 70 åriga existens.

Det hela började med välkomstdrink och mingel. Ordförande Olle Söderlind hälsade gästerna välkomna och utbringade en skål för föreningen.

Middagen bestod av en riktigt läcker Toast Skagen till förrätt och en underbart god fläskfilé med klyftpotatis och grönpepparsås som huvudrätt.

Under middagen delades ett antal utmärkelser ut av bland andra; Värmlands fotbollsförbund, IFK Centralorganisation. Även spelare premierades för sina insatser under den gångna säsongen.

Mikael Weem representerade Värmlands Fotbollsförbund och hade med hjälp av Eje Larsson som jobbar som kanslichef fått fram imponerande fakta om IFK Ölme. Mikael har även varit spelare och aktiv i föreningen under många år. Han delade även ut en hel del förtjänstmedaljer och andra utmärkelser.

Jonas Nilsson tränare för Ölmes Div 6 lag premierade spelarprestationer för den gånga säsongen. Laget har gjort en enorm insats och var nära att få kvala upp til div 5.
Ett riktigt härligt gäng.

Ölmes sportgrupp bestående av Fredrik Nilsson, Stefan Andersson och Magnus Andersson delade ut priser för prestationer i A-laget. Som bekant var ju grabbarna på väg att få kvala till Div 2. Förutom spelare premierades även personer kring A-laget.

Bengt Wirén delade ut förtjänstmedaljer och utmärkelser till spelare i IFK Ölmes bordtennissektion. Härligt gäng det också. En gäng som i stort sett varit helt intakt sen 70-talet.

Aina Wallhagen hade sammanställt en hel pärm med urklipp, bilder, tabeller och mycket annat som överlämnades till IFK Ölme under middagen. På plats fanns så klart föreningens grundare Bengt Wirén. Begt är historisk då han tillsammans med Erik Wallhagen är dom absolut första spelarna att göra mål i seriespel på 40-talet.

Man kunde konstaera att en styrka inom föreningen är att många av dom som idag jobbar med föreningen genom styrelseuppdrag har varit spelare i IFK Ölme.

På plats fanns även så klart bröderna Magnus och Mikael Johasson tillsammans med pappa Leif betytt mycket för IFK Ölme genom åren. Magnus har ju verkligen satt Ölme och föreningen på kartan genom spel både här i Sverige och ute i Europa.

På det stora hela blev det ett lyckat jubileum som flera av oss kommer leva på länge. Och nu fortsätter arbetet för ytterligare minst lika framgångsrika 70 år.

Tack till samtliga som var med och förgyllde jubileumet. Stort tack även till Göran pch gänget på Mastis för toppenfin service. Allt fungerade perfekt.

Läs här om samtliga utmärkelser

Publicerad: 2012-10-10 00:25:56

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.