Ölme plockade hem 3 poäng mot Yxhults IK

14 maj

olmeuyx04

I strålande solsken tog IFK Ölme emot Yxhults IK som är en fotbollsklubb med säte i Närke och Kumla Kommun. Efter förra veckans fina seger mot Villastadens IF så hade jag höga förväntningar på grabbarna. Som i tidigare matcher var det Ölme som inledningsvis höll i taktpinnen. Efter en kvart började Yxhult ta för sig lite mera och skapa några få farligheter. Men inget som ledde till mål. En skapligt jämn halvlek som slutar 0-0

olmeyx150501

Andra halvlek började som en repris på första havlek. Enda skillnaden nu var att bollen denna gång letade sig in över mållinjen. Nyförvärvet för året Tobias Blom visade måltakterna och satte in 1-0 med assist av Reza Shirazi. ett resultat som skulle stå sig matchen ut. Dock blev det lite svettigt när Alan Hussein i den 66:e minuten orsakade en straff. Men säkerheten själv i målet Sören Lambrecht plockade det enkelt.

olmeyx150502

Det var mycket kramkalas denna torsdag på Sannavallen. Det var en skön känsla när domaren till slut blåste av matchen. Alla sekunderar efter stopptid känns som evigheter. Nu klättrar vi lite i tabellen och ser fram emot IK Franke borta den 23 maj.