Ölme slog ut KB Karlskoga

30 sep

Så var det dags för Ölme att spela säsoongesns sista seriematch. För motståndet svarade KB Karlskoga. Ett lag som verkligen hade något att spela för medans Ölme redan hade säkrat kontrakt. För KBs del var det bara vinst som gällde. Utgången blev glädjande nog en blåvit Ölmeseger

Jag kan förstå att det var rejält tungt för dem då övriga resultat gick KB Karlskogas väg i den sista omgången.Både Köping och Bosna 92 förlorade sina respektive matcher.
Detta innebar att en seger för KB Karlskoga mot IFK Ölme hade inneburit ett säkrat kontrakt utan kval. Men så blev det inte även om det började bra för gästerna. Dennis Karbin ordnade ett mål redan efter fem minuters spel. I 34:e minuten kvitterade Ölme till 1-1 genom Eduardo Lino som läckert placerade in bollen bakom deras målvakt Daniel Kilestad.

Ölme börjar andra halvlek bra och Roberio Chagas Teles ger Ölme ledningen i 56:e matchminuten. Det blev allt mer grinigt på planen ju längre matchen led. i den 86:e matchminiten kvitterar KB Karlskoga på en straff till 2-2 genom Alexander Hjärpe.
Men jag tycker Ölme står upp riktigt och bra och trummar på friskt framåt.

KB försöker kämpa på men lägger fokus på fel saker vilket gör att fler kort utdelas. Även Ölme tilldelas lite kort. Totalt delas 9 gula och 4 röda ut. Det sista röda kom på stopptid då KBs Mattias Persson blir utvisad. Kort där efter blåser domaren Honraw Ghassali av matchen och degradering till fyran är ett faktum för KB. Men som vår tränare Fredric Zetterström sa till tidningen så är det inte i denna matchen de åker ut. De har haft hela säsongen på sig att plocka poäng.

Publicerad: 2017-09-30 22:22:32