På div 6 fotboll med IFK Heden

18 maj
Välkommen till Hedens P
Välkommen till Hedens P

Fredagen den 16 Maj besökte jag och några vänner metropolen Glumshammar där det skulle vankas fotboll. Glumshammar är en liten by som ligger i norra Väse på väg mot Molkom längs väg 240 mot Hagfors. Här bor inte alls många människor. Men man har i alla fall ett fotbollslag som heter IFK Heden.

Föreningen bildades 1956 och man har sedan dess spelat fotboll i diverse divisioner. 2013 vann man Div 7 nordöstra herrar med den fantastiska målskillnaden 100-16. I år spelar man således i Div 6 östra herrar. Man inledde säsongen genom att förlorad mot Villastadens IF 2 med 1-2.

Denna match vi skulle beskåda var således lagets andra match för säsongen och hemmapremiär. Hemmapremiärer är ju alltid något speciellt. Jag tycker all fotboll är rolig att se på oavsett division.

Denna matchen var inget undantag. En match där det mesta hände. Dock fick jag en elak tanke när det stod 0-3 till Heden efter bara 15 minuter. Hur mycket mål Ängebäck skulle kunna göra innan matchen var slut. Men IFK Heden kämpade upp sig och kom tillbaka i matchen. Det blev lite grinigt på planen stundtals och ett annat fulord” utdelas. IFK Heden kämpade på men fick till slut inse att Ängebäck var något nummer för stort just idag. Och mycket mål blev det som sagt. Slutresultatet skrevs till 4-7. Inte illa att få se elva mål. På det stora hela en trevlig kväll med god korv på Hedens IP.

Här följer några bilder från matchen

Handboll eller fotboll?
Handboll eller fotboll?
Fin anläggning i Heden
Fin anläggning i Heden
Akta rygg
Akta rygg
Kamp om bollen
Kamp om bollen
Heden mötte Ängebäcks BK
Heden mötte Ängebäcks BK
Akta rygg
Akta rygg
Publikbild
Publikbild
Målvakten
Målvakten
Publicerad: 2014-05-18 22:40:51

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.