På FUBs framtidskonferens

12 jun

I maj höll FUB för första gången en Framtidskonferens i Stockholm. Vad händer i omvärlden och vad ser vi i framtiden? Ja det kan man undra. Lokalföreningar och länsförbund var inbjudna att närvara på konferensen som hölls på Clarion hotell Skanstull i Stockholm. En riktig trevlig inspiration och kunskapshelg för oss som jobbar i FUB.

Från Värmland var det jag och en kvinna som heter Marianne Arnoldssotter som åkte. På plats var även Linda Hansen Grundel som sitter med i förbundsstyrelsen, även hon från Värmland.

Åkte tåg dit på fredagseftermiddagen. På kvällen blev det mingel och lite arkadspel. Kul att träffa personer i andra föreningar och utbyta erfarenheter och tankar.

Lördagen började med en fantastisk frukost som får högsta betyg. Det kunde inte bli en bättre start på dagen. Sedan var der dags för lite workshops som var mycket intressanta.
Trevligt att få delas in I grupper och få höra lite hur de arbetar i sina föreningar.
Lunchen var liksom frukosten magisk. Högsta betyg. När dagen var slut tog jag och Marianne en liten promenad ner till Hammarbyhamnen. Efter att man suttit still hela dagen var det skönt med en promenad.

På kvällen var det bankett. Innan tog vi oss en uppfriskande drink i hotellbaren.
Sen var det dags för trerätters middag. Efter detta blev det uppträdande av artister från Funkisfestivalen som är en Melodifestival för personer med intellektuell funktionsnedsättning. De gjorde ett strålande framträdande. Efter middagen var det dags för Melodifestivalen på storbildsskärm. Och med det berömda facit i hand så gick det ju bra för Sverige. Nöjd och glad efter Lorens seger somnade jag gott i hotellets sköna säng.

På söndag gick jag upp redan klockan sex och tog mig en stärkande och skön promenad. Det var jätteskönt och så lungt och stilla. Stockholm hade liksom inte vaknat till liv än. På min promenad fann jag bland annat en dansbana. Trevligt.

Efter en stärkande frukost blev det föreläsning. Tjarls Metzmaa som bland annat driver Civilsamhällespodden föreläste om föreningsarbete. Tjarls har sedan 2008 engagerat sig lokalt, regionalt och nationellt och arbetat över 76 år inom olika föreningar.

Sedan blev det att lyssna på framgångasagor från olika föreningar runt om i Sverige. Intressant att höra hur de gjort för att till exempel få fler medlemmar. Efter lite sammanfattning blev det åter igen en fantastik lunch. Sedan var det dags att bege sig mot centralstationen och tåget hem mot sköna Värmland. Tack alla inblandade för en mycket trevlig och givande helg.

Publicerad: 2023-06-12 00:05:49

admin