På Molkoms marknad

20 maj
Vi möts i Molkom
Vi möts i Molkom

I lördags var jag på Molkoms marknad. En riktigt trevlig marknad. Men vi tar det som vanligt från början. För vägen dit blev lång. Lite onödigt lång kanske.

Steg upp för mig onödigt tidigt för att vara på en lördag. Men skulle man hinna med buss och annat var nog 06.30 en rimlig tid. Det tar ju alltid lite tid att fixa sig i ordning på.

Karlstads Busstation
Karlstads Busstation

Kom i väg med buss till Karlstad 08.05 och hade dagen innan kikat ut att bussen till Molkom/Filipstad skulle avgå strax efter kl 09.00 då vi tio minuter innan skulle anlända Karlstad. Nu blev det ju inte så där bra som jag hoppades på. Någon d,v,s jag hade sett fel tydligen i tidtabellen så bussen till Molkom avgick 08.40 och nästa buss skulle avgå 10.50 Så det blev till att fördriva tiden på Karlstad Busstation. Ta lite kort på bussar, kika på folk och vänta. Det var ju fint väder så det gick ingen nöd på mig.

10.53 lämnade vi så Karlstad med buss 400 som skulle ta oss mot Molkom. Solstaden gjorde verkligen skäl för sitt namn denna dag. Det blev en lugn och trivsam busstur upp till Graninge där vi steg av bussen.

Bussen som tog oss till Molkom
Bussen som tog oss till Molkom

För er som inte vet något om Molkom jag kan ge er en snabb lektion. Molkom är beläget mellan Karlstad och Filipstad i Värmlands län.
Orten har ungefär 2 000 invånare. Man är kanske mest känd för sin folkhögskola som ligger här. På 1800-talet var Molkom ett av Värmlands största bruk, och fortfarande finns många industriföretag – speciellt inom stålbranschen. Intill väg Upperudslogen som är en av värmlands mest populäraste danslogar. Kända Molkomsprofiler är bland andra; Ulf Malmros, regissör, Bröderna Rongedal, Stefan Olsson, kapten för svenska friidrottslandslaget samt Per-Erik Johnsson, ishockeytränare.

Folk på Marknaden
Folk på Marknaden

Åter till Marknaden. Även här i Molkom lyste solen stark och varm. Det var ett underbart marknadsväder. Gick runt och kikade på marknaden och gjorde ett stort fel. Hittade en grymt snygg axelremsväska för blott 100 kronor. Väntade med att köpa den för att slippa dra på den. När jag kom tillbaka var den spårlöst borta. Någon annan hade köpt dom som fanns. Surt… men det gjorde inte så mycket eftersom jag kort därefter fick mig en överraskning. Det är som med triss, plötsligt händer det. Det är ju så att man ibland träffar folk som man inte trodde man skulle träffa.

Stod vid en stånd och kikade på modellbilar när en bekant röst säger ”Hej Mackan”. Kikar upp för att se vem det är och blir helt paff när jag såg vem som står där. Sandra! För att göra en lång historia kort så är detta en trevlig tjej jag som var med på dansbandsdax. Ett community som jag var med på för några år sedan. Riktigt kul att ses igen. Det är ju nästa så man får lite flashbacks från den tiden. Nåväl. Riktigt kul var det att hälsa och prata med henne igen. Glömde ta en bild tyvärr, men så är det. Man kan inte tänka på allt.

Gick sedan vidare och spanade in det lilla tivolit man hade för barnen. Köpte ingenting där eftersom det mest var choklad man kunde vinna. Och jag är allergiskt. Några stora kramdjur ville jag inte heller vinna.

Tivoli är en självklarhet på en marknad
Tivoli är en självklarhet på en marknad

Efter detta så var det så dags att få lite mat i magen. Vandrade ner till en vägrestaurang för att käka lite. På väg dit ner stannade jag till och tog lite lotter hos PRO i Molkom. Brukar på marknader ta lite lotter för att stödja ortens föreningar. Gick därifrån med 1kg kaffe. Tack för det.

God mat på restaurangen
God mat på restaurangen

Lunchen idag bestod av stekt potatis, lövbit och massa god bearnaisesås. Alltid lika gott med stekt potatis till. Många krögare och restaurangägare har jag märkt serverar allt som oftast strips till. Men jag tycker det är godare med stekt potatis.

Ukelisterna underhöll
Ukelisterna underhöll

Precis som förra året så hade man från scenvagnen lite underhållning. Ukuleleorkestern ”Ukelister med brister” underhöll med käcka melodier.
Runt klockan 14.00 var det så dags för dansbandet Tommy Bergs att åter igen liksom förra året spela upp. I år med en ny medlem. Kommer inte på rak arm i håg hans namn men han spelar i alla fall klaviatur. Bandet bjöd på en bra blandning från sin repertoar.

Publiken njöt av Tommy Bergs
Publiken njöt av Tommy Bergs

Nu har man hela vintern och våren övat och övat och är så beredda för att ge sig ut på dansbanorna igen. Midsommaraftonen är vigd för Torskedslogen i Älvsbacka. Välkomna dit!!! Snackade lite med bandet efter deras spelning.

Tommy Bergs underhöll på Marknaden
Tommy Bergs underhöll på Marknaden

Tog sedan en repa till på marknaden innan vi styrde kosan hemåt. Denna gång med bil. Min snälla Pappa hade tagit sig upp till Marknaden så vi slapp passa in det med bussen hemåt. Tog vägen förbi Karlstad där det blev en mjukglass.

Publicerad: 2012-05-20 23:06:21

admin