På mysiga Väsemarten

11 maj

Delger er här lite bilder från mysiga Västemarten som jag besökte med min mor och bror. Arrangör för marknaden är IFK Väse. Mârten är som vanligt på Kristi himmelfärdsdagen varje år.

Föreningen IK Väse bildades 1928. I början var det bara fotboll som gällde, men redan 1930 kom även bandyn igång, först på sjöisen men senare spolade man fotbollsplanen.
1944 gick fler föreningar med och namnet ändrades till IFK Väse. Då började man också med friidrott med goda framgångar. Senare satsades det också på ishockey, och på platsen där sporthallen ligger uppfördes första hockeyrinken 1955. Innebandy blev populärt många år senare, i slutet på 80:talet kom sporten till Väse.

Det var en varm och solig dag på marknaden och det blev lite inköp av allehanda slag. På markanden fanns även en del föreningar som jag gav mitt stöd. Blanda annat prostatacancerföreningen. Hos dem köpte jag en trevlig cd med ett band som kallar sig ”Old man band”. Det blev även inköp av en bok om Karlstads alla stadsdelar som min mor skall få som morsdags gåva.

Efter marknaden för vi till Rasta för att käka lite mat tillsammans med Lasse Stefanz som hade samma tanke som oss. För er som inte vet kan jag berätta att Väse är en tätort i Karlstads kommun belägen vid Värmlandsbanan och E18.

Läs mer: https://vase-marknad.webnode.se/om-oss/

Publicerad: 2018-05-11 01:04:20

admin