På PRO-Dans i Örebro

2 maj

Varje tisdagseftermiddag är det full fart på dansgolvet på Regnbågen, Brunnsparken Örebro. Det är trivelsdans. Trivseldanserna genomförs i samarbete med PRO Samorganisation i Örebro. Att inneha ett medlemskap i PRO för att få komma och dansa är inget tvång, här är alla välkomna. Att känna sig välkommen på Brunnsparken är inga problem. Vi hälsas välkomna av eftermiddagens dansvärd Sören Persson står och hälsar alla dansare välkomna.

Det var enormt mycket folk som jag kände igen ifrån danserna i Storfors kulturhus och Degerforsparken. Nästan så att halva publiken var värmlänningar. Nåja. En tredjedel i alla fall utan att för den skull överdriva allt för mycket. Många hörde jag hade åkt riktigt långt. En av anledningarna är nog det dansband som stod på scenen. Matz Rogers från värmländska Sunne är omåttligt populära i Brunnsparken. Första gången som de besöka dessa trevliga eftermiddagsdanser satte de publikrekord. Denna tisdag var det ingen rekord en väl mycket folk ändå. Full fart på golvet från början till slut.

Flera i publiken som kände igen mig höjde på ögonbrynen och hälsade glatt. Kul att se dig här för en gång skull. Ja det var lite tursamt att det skulle infalla på en tisdag då man för en gångs skull var ledig. Sedan var det tur stt de valde att arrangera en danskväll på just 1 maj. Arrangörerna var lite tveksamma först om det skulle göra det med tanke på att de trots allt är helgdag. Men med facit hand så tror jag nog inte arrangörerna ångrar sig.

Det hela artade sig till en riktigt trevlig eftermiddag i Brunnsparken där det verkligen bjöds på varierade låtar och takter. Shottis, Hambo, Bugg, Vals, Foxtrott, Tango, Stilla vals och Pariespolka var något av de Matz Rogers eminenta kapell bjöd publiken på. Och vill man ha variation på en danskväll är det just på dessa trivseldanser man skall bege sig. Går på ”kvällsdans” är det i stort sett bara foxtrot och bugg som det bjuds på hela kvällen med undantag för lite kultisdans innan paus.

Detta med eftermiddaagsdanser är riktigt stort. Det finns band som spelar 130-140 jobb per år där merparten är spelningar hos diverse pensioärsföreningar och andra trivseldansföreningar som har sina danser på eftermiddagarna och tidiga kvällar. Och det drar folk. Just denna kväll i Brunnsparken slöt ca 350 glada seniorer upp till dans. Fyrispark i Uppsala, Salaparken, Parken i Gävla är andra ställen som arrangerar eftermiddagsdanser ed mycket bra publiksiffror. En äldre herre som jag pratar med kommer från Karlskoga. Han säger att han inte orkar vara ute och ränna på nätterna som man gjorde förr. Därför passar dessa danser mig perfekt.

Avslutningsvis vill jag tacka PRO Örebro, Brunnsparken Örebro och sist men inte minst Matz Rogers. Utan er hade det inte blivit så trivsamt som det blev.

Dessa band spelar framöver på tisdagsdansen på Brunnsparken
08 maj Tång & CO
15 maj Edwings
22 maj Hedins
29 maj Gideons
05 juni Towe Widerberg & Janssons orkester
14 augsti Matz Rogers
21 augusti Edwings
28 augusti Samzons

Publicerad: 2018-05-02 10:07:22

admin