På skivmässan i Hova

18 jun
Rockfickan arrangerade skivmässan
Rockfickan arrangerade skivmässan

Lördag bjöd traditionsenligt på skivmässa i Hova. Den arrangeras alltid veckan innan midsommar. Det är föreningen Rockfickan som står som arrangörer för skivmässan. Mässan är riktigt stor och lokal för mässan är Regnbågsskolan i Hova. Här använder man två gymnastiksalar plus matsalen som man fyller till bredden av trevliga säljare. Här finns inte bara säljare från Sverige utan även Finland, Norge, Danmark, tyskland, nederländerna m,fl.

Alltid när man åker hit har man förväntningar på vad man ska hitta för musik. Jag samlar ju i första hand på dansband men även schlager, svensktopp, country. Jag har några säljare som jag brukar handla utav och dom har lärt sig vad jag söker.

Många säljare på skivmässan i Hova
Många säljare på skivmässan i Hova

I år blev det en hel del dansbandssinglar, så kallade radiosinglar. Vissa av dessa skivor är lite svåra att få tag på då de gjordes i liten upplaga och skickades i första hand ut till radiostationer som promotion för den kommande full-cdn som vanligtvis släpptes efter att singeln fått ”arbeta”. Det blev även en hel del ep-skivor med bland andra Lasse Lönndahl, Gunnar Wiklund, Schytts, Britt Dammberg, Trio med bumba och lite andra liknande artister och band.

En del av mina fynd
En del av mina fynd

Nästan tre timmar spenderades på skivmässan. Även om det hade kunnat finnas mer dansbandsmusik så är jag riktigt nöjd med vad jag fick med mig hem i musikväg. Det har ju verkligen blivit en tradition att åka till Hova på skivmässa helgen innan midsommar. Vädrets makter var ju med oss så det var trevligt att gå utanför på skolgården och kika på vad de olika säljarna har.

På hemvägen stannade vi till i Gullspång vid restaurang Glada Laxen som ligger intill väg 26. Där blev det god pizza innan vi fortsatte hem mot Lusasken. Nästa skivmässa för mig blir i Ransäter. Där har man stor antik och samlarmässa i augusti. I år hålls den mellan 8-9 augusti.

Säljare fanns både ute och inne
Säljare fanns både ute och inne
Publicerad: 2014-06-18 08:22:49

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.