På trevliga Mullhytte marknad

25 aug

Marknader är alltid trevliga. Speciellt nya marknader som man aldrig varit på tidigare. Denna soliga dag bar det av till Mullhyttan och dess marknad.

Detta är västernärkes stora folkfest mitt i sommaren. Det lilla samhället Mullhyttan, fyra mil sydväst om Örebro, besöks då av ca 15.000 personer under två dagar. Marknaden är ett samarbete mellan två av Mullhyttans föreningar, nämligen idrottsföreningen och bygdeföreningen. Marknadsområdet ligger vackert vid Kvarndammen, Mullån och Hyttebacken, där de också mal mjöl i egen kvarn och bakar i bagarstugan.

Det var i mitt tycke en mysig marknad som förutom vanliga marknadsknallar innehöll med en massa hantverkare med som sålde fina saker. Det gjorde marknaden lite speciell. Underhållning fanns det också. Det var dansbandsmusikern Lennart Erlandsson från Degerfors som var på plats och underhöll och slde skivor. Jag köpte så klart två olika skivor med honom. I en av hans pausar snackade jag lite med honom. Han åker ut och spelardansmusik som underhållningsmusik och även spelar upp till dans. Mycket trevlig herre som jag kan rekommendera.

Efter att vi strosat runt på marknaden ett tag kände vi oss mätta på marknaden. Desstom er hungriga på mat kände vi oss. Så det blev av vi ”brände i väg” mot en av Sveriges bästa vägkrogar. Restaurang Brändåsen som finns i korsningen mellan E20 och riksväg 50
Flera av mina turnerade dansbandsvänner har pratat så gott om detta ställe så vi var bara tvungna att testa det om det var så fantastiskt som de sagt. Och svaret är JA. Det var underbar mat och snyggt upplagt. Inte uppslevat som det kan bli på en del andra ställen. Som om de utfodrar djur. Här var det snyggt, rent och proffsigt bemötande. Stället och maten får av mig 10 guldgafflar av 10 möjliga. Hit åker jag gärna och äter igen om jag har vägarna förbi eller är i närheten.

Publicerad: 2019-08-25 18:23:09

admin