Pär Norlings bjöd på dansgodis i Degerforsparken

7 jul

Denna onsdag spelade för mig ett nytt band i Degerfors. Nytt på det sättet att jag aldrig hört dem live. Detta trots att bandet funnits i närmare 30 år. Pär Norlings är bandet som utgår från Bollnäs i Hälsingland. Jag har god kontakt med bandet via mail då jag hjälper dem med att ta fram en ny logotype.

Vädret denna kväll hade en del att önska. Regn och lite mer regn. Men det var samtidigt svalt ute. Förutom regnet ett perfekt dansväder. Matz Bladhs ”Tänker du på mig ibland” och Hootenanny Singers ”Så länge du älskar är du ung” fick inleda danskvällen. Lite bättre fart på det i låtarna
”Volare” och ”Ingenting” så var danskvällen i gång i vackra Degerfors Folkets Park.

Med facit i hand blev det en mycket trevlig kväll med idel glada dansare och musiker på scenen. Pär Norlings spelar mycket bra. En bra mix mellan nytt och gammalt, instrumentala låtar och sånglåtar. Det låter mycket bra om bandet.

Orkestern består av Pär Norling på trummor, Mikael Karlsson på sång, sax och dragspel samt Peter Eriksson på klaviatur. Det märks att de spelat ihop länge. De låter väldigt samspelta. Många härliga danslåtar har de på sin repertoar. Ett band som jag absolut kan rekommendera er att åka ut och dansa efter.
Publiken i Degerfors verkade vara minst lika nöjda som mig. Mycket applåder mellan låtarna. Kort sagt en perfekt danskväll. Tack till samtliga för en trevlig afton.

Publicerad: 2023-07-07 12:25:39

admin