Perry Band på Kristinehamns Folkets Hus

15 apr

Hela Perry Band på Kristinehamns Folkets Hus
Hela Perry Band på Kristinehamns Folkets Hus

I lördags var det dans på Folkets Hus i Kristinehamn. Det var rätt längesedan det var lördagsdans där. Närmare bestämt ett år sedan sist. Arrangör för denna dansen var Kristinehamns Kommun. Dansen var en så kallad ”Länsdans”.

Bandet som skulle spela på folkets hus var Perry Band från Arvika. Detta är ett relativt nystartat band, även om deras rutin tillsammans slår många band på fingrarna.

Jag kom ner tidigare till Folkets Hus för att se bandet packa upp. Tänk vad kul det är att se andra folk arbeta. Det blev lite snack där vi avhandlade livet stora frågor men löste inga världsliga problem. Kom dock på att det är synd personer som håller på ishockeylag som varken spelar i elitserien. Men jag tycker om dessa personer än då eftersom dom har så många andra bra kvalitéer. Måste dock tillägga att jag gillar Trummis-Hans val av elitserielag. Han vet hur man gör.

Thomas spelar gitar och sjunger i Perry Band
Thomas spelar gitar och sjunger i Perry Band

Över till Folkan där bandet som bäst håller på att ställa in ljud och diverse andra prylar som jag inte förstår mig på. Jag vet bara att det var många sladdar. Men det är lika fascinerande varje gång alla dessa sladdar hamnar rätt. Efter ett tag så är man klar med soundcheck och det är så dags för bandet att byta om inför kvällen. Mackor och kaffe trollas fram från cafét som för kvällen drevs föredömligt av Christinehamns Ridklubb. Mycket bra jobbat!

Liselotte är allkonstnär. Sjunger och spelar, sax, gitarr, klav och dragspel
Liselotte är allkonstnär. Sjunger och spelar, sax, gitarr, klav och dragspel

Kl 19.00 börjar dansen och dansgolvet fylls snabbt av dansglada värmlänningar. Det jag gillar med detta band är att man inte låter som ”alla andra”. Det märks att man omsorgsfullt valt låtar till sin repertoar. Främling inleder kvällen och det är en riktigt bra danslåt som Thomas och Liselotte delar på i en duett. Jag vet inget dansband som gör denna som duett. Man blandar friskt mellan dansband, rock och country. Alltsammans har man paketerat bra och det är väldigt dansant. Önskade fler band kunde komma på att spela sådana här goa låtar som Perry Band gör.

Trots att jag fått lite ”insidertips” om vilka låtar som kommer under kvällen känns det ändå fräscht och spännande. Man vet ju inte hur dom valt att tolka just den och den låten.

Hans spelar trummor och sjunger
Hans spelar trummor och sjunger

Det är bra driv hela kvällen och orkestern växlar fint mellan sång och instrumentala låtar. Sax låter oerhört vackert. Och är det Liselotte som blåser blir det som en extra krydda. Trots att jag inte för höra ”Seeman” så är jag nöjd. Men det finns ju som sagt många andra fina instrumentallåtar eller andra låtar för den delen med som man kan göra till instrumentala.

Det var även premiär för mig att höra Hans sjunga. Och det var en positiv överraskning. Riktigt fräckt lät det när dom ”stökade till det” i Refreshments Im ready. Gissa om det svängde gôtt?

Jag tror stenhårt på en god framtid för Perry band. Får man bara spela in sig med på dom nya låtarna man framförde kan det bli riktigt bra detta. Danbandssverige och övriga norden med för den delen behöver band som Perry band.

Klockan 23.00 rundar man av dansen och dansfolket lämnar lokalen för att bege sig hemmåt. Jag dröjer mig kvar lite för att fotografera bandet. Jag hoppas det blev några bilder som går att använda till något. Alla bilder i detta inlägg har jag plåtat med hjälp av Liselottes kamera. Det var riktigt kul att använda hennes kamera. Önskade man hade en sådan kamera själv.

Rolf spelar bas och gitarr och så körar han
Rolf spelar bas och gitarr och så körar han

På det stora hela blev det musikaliskt en mycket mycket trevlig kväll.
Bra musik, skapligt med folk. Jag till och med rullstolsbuggade lite med en kompis. Riktigt kul. Dock önskade man att man hade lite bättre kondition. Men roligt är det. Och spelas det så bra musik som det gjordes så är det underbart.

Tack än en gång Perry Band för underbar musik. Tack även till Lotta för bilder. Hoppas några går att använda till något bra. Alltid lika trevligt att hjälpa till när man kan.

Bild på Thomas sköna gitarrspelande
Bild på Thomas sköna gitarrspelande
Publicerad: 2012-04-15 23:52:02

admin